Ingredienser
Bunn: 200 g hvetemel 150 g smør 2 ss sukker 1 stort egg. Fyll: 2 dl melk 3-4 egg ca. 75 g hvetemel 60 g sukker 1-2 ts vaniljesukker. Dessuten halvtinte bringebær eller de bær du måtte ønske 1 pakke rød gelé (Tine)
Tilberedning
Stekeovn: Bunn = ca. 20 minutter ved 200 gr. varme Med fyll: ca.40 minutter ved 150 gr. varme. Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn vann og la deigen få hvile i kjøleskapet en times tid. Kjevle den ut på melet bakebord og kle bunn og kanter i en rund form (24 cm diameter). Prikk bunnen godt og stek som angitt. Sett ovnen ned til 150 gr. La paiskallet avkjøle. Ha eggene i en bolle og rør inn mel, sukker og vaniljesukker. Rør til glatt. Spe med melk under visping. Siles. Hell røren i paiskallet. Sett formen i varm ovn og stek som angitt. Avkjøles. Ferdigkjøpt gelé smeltes forsiktig over svak varme. Fordel halvtine eller friske bær over hele paien og hell den halvsmeltede geleen forsiktig over. Den stivner igjen i løpet av noen minutter. Får stå kaldt til servering. Pynt med friske urter.

Mer om Bringebærpai

Bringebærpai er en populær dessert som har opprinnelse i forskjellige deler av verden, men den er spesielt kjær i nordiske land som Norge. Denne deilige paien fungerer som en perfekt avslutning på et godt måltid, eller bare som en søt snack i løpet av dagen. Med sin søte, men litt syrlige smak, er bringebærpai et utmerket valg for de som elsker bær.

Hva er spesielt med bringebærpai? Det ligger i dens variasjon. Det er mange forskjellige måter å lage bringebærpai på. Mens noen foretrekker å lage en tradisjonell lukket pai, velger andre en åpen variant med et vakkert mønster av bringebær på toppen. Noen liker å kombinere bringebær med andre frukter eller bær, som for eksempel epler eller blåbær, for å gi paien en mer kompleks og interessant smak. Andre velger å toppe paien sin med krem ​​eller vaniljesaus for en ekstra sødme.

Et annet interessant aspekt med bringebærpai er bruken av ferske eller frosne bringebær. Mens ferske bringebær kan gi paien en frisk og sprø textur, kan frosne bringebær brukes når ferske bringebær ikke er tilgjengelige, spesielt i vintermånedene. Frosne bringebær kan også gjøre fyllingen mer saftig, noe som kan være en fordel for de som foretrekker en mer fuktig pai.

Når det kommer til selve baketeknikken, er det mange triks og tips å lære. For eksempel er det viktig å holde paideigen kald for å sikre at den holder formen under stekingen. Hvis du ønsker en sprø og gyllen pai, kan det være lurt å pensle toppen med et slått egg før du setter den i ovnen. Et annet nyttig tips er å forsteke paibunnen før fyllingen legges inn. Dette vil bidra til å forhindre at bunnen blir for bløt.

En annen attraktiv faktor ved bringebærpai er dens helsefordeler. Bringebær er kjent for å være høy i kostfiber og vitamin C, samt å inneholde antioksidanter som kan forbedre helsen. Selv om paien inneholder sukker og fett, kan en bringebærpai laget med et moderat sukkerinnhold og en rikdom av friske bringebær absolutt være et nærende og deilig måltid.

Dessertelsker eller ikke, det er ingen tvil om at bringebærpai er en vinner. Med sin søte bringebærsmak, dens forskjellige varianter, og brikkene av helsefordeler det bringer med seg, tiltrekker denne paien seg både store og små. Enten det er som en koselig avslutning på en familiemiddag eller som en hyggelig overraskelse for en venn, er bringebærpai definitivt verdt å prøve. Kanskje det kan inspire deg til å lage din egen vri på denne klassiske desserten.