2 plater butterdeig
ca 200 g laksefilet, skinn og benfri
ca.200 g skalldyr, som rensede reker, krepsehaler og blåskjell
12 stk spinatblader
4-8 stk grønn frisk asparges
Hvitvinsaus:
2 dl tørr hvitvin (evt 1 dl hvit vin + 1 dl Noilly Prat)
2 sjalottløk
1 ss smør
5 dl fiskekraft
3 dl fløte
salt, pepper
Tin butterdeigplatene og del dem i to på midten. Ta minst mulig på platene.
Bruk en spiss kniv og riss et snitt, ikke helt igjennom deigen, ca 1 cm innenfor kanten.
Legg de delte butterdeigplatene forsiktig over på et bakepapirkledt/smurt stekebrett. Pensle med sammenpisket egg, pass på at egget ikke kommer helt ut i kanten.
Stek butterdeigen i forvarmet stekeovn ved 200 oC i 12-15 min. Avkjøl på rist.
Finhakk sjalottløk og fres den blank i smør. Tilsett vin og kok inn til det halve. Ha i kraft og kok inn til det gjenstår ca 2 dl væske i kasserollen. Tilsett fløte og kok videre til sausen får passe konsistens. Sausen kan evt jevnes med maisennamel. Smak til med salt og pepper.
Ha kokt laks i biter, skalldyr og grønnsaker over i sausen rett før servering.
Skjær av lokket og hul ut innmaten på butterdeigtertene.
Anrett fisk og grønnsakstuingen i og utenfor butterdeigtertene. Legg butterdeiglokket over. Pynt med friske urter.
(Spinat forvelles i 30-40 sek.
Grønn asparges kokes i lettsaltet vann i 10-15 min.)