Alle matelskere trenger litt avkobling fra tid til annen, og hva kan vel være bedre enn et underholdende spill med mat som tema? På mobil finnes det mange morsomme spill som er midt i blinken for en matinteressert «casual gamer» – hyggelige og rolige spill som er milevis fra Xbox Series X, 60 fps og heseblesende skyting. Samtidig kan vi garantere at du vil bli sulten av disse spillene…

Liker du spill med godteri? Sweet!

Nam…

Candy Crush Saga er et av verdens mest populære spill. De aller fleste kjenner til denne sukkersøte opplevelsen, og det er også mange nordmenn som har litt dårlig samvittighet for de mange timene som har gått med på å kombinere forskjellige sjokolader og godterier.

Denne type spill er sterkt vanedannende, og det er lett å bare fortsette et brett til. Samtidig lanseres det hele tiden nye brett, slik at det alltid finnes noen flere godterier å strekke seg etter.

Spilleautomater med fruktsymboler – og spill der du skreller frukt?

Hvis alt godteri i Candy Crush blir for mye for deg, da er det kanskje greit med litt fersk frukt som omveksling. Fargerike og saftige frukter har lenge vært brukt som symboler på hjulene til spilleautomater, og du møter ofte en hel fruktsalat med meloner, kirsebær, sitroner og appelsiner. Temaet frukt kan varieres i det uendelige, spill casino hos Betsafe og opplev mange forskjellige kombinasjoner av eksotiske frukter.

Såkalt «ASMR», som er en forkortelse av kryptiske «autonom sensorisk meridianrespons», har fått mye oppmerksomhet i det siste – særlig i form av en rekke videoer og spill. Svært enkelt forklart handler ASMR om en sorts kriblinger i hjernen, som du opplever som respons på sanseinntrykk. Mange synes det kan være svært avslappende. Det høres vagt ut, men det finnes en rekke videoer med forskjellige lyder som skal fremkalle denne reaksjonen. Dessuten kan du også laste ned apper der du gjør alt fra å klippe negler til å kutte såpe for å oppnå den samme effekten. Selvfølgelig finnes det også ASMR-opplevelser med tema mat. Denne trenden utvikler seg raskt, men søk for eksempel etter «fruit peel» for å finne en mengde spinnville apper der du skreller og kutter frukt.

«Cooking Simulator» gjør deg til stjernekokk

Det finnes en simulator for nesten alle aktiviteter, fra flyging til traktorkjøring. Derfor er det kanskje ikke så rart at det også finnes en simulator der du kan kokkelere. «Cooking Simulator» skiller seg ut litt fra de enklere mobilspillene, da den også finnes i versjoner til både PC og Nintendo Switch.

I dette spillet får du tilgang til et ekstremt stort utvalg oppskrifter, ingredienser og kjøkkenutstyr, og du kan kanskje faktisk få inspirasjon til noen retter som kan lages i den virkelige verden. Du kan låse opp nye oppskrifter underveis i karrieren din, og skreddersy kjøkkenet ditt.

Det finnes en mange lignende mer eller mindre avanserte simulatorer med tema mat i app-butikkene. Hvis du ikke er så sulten at du må lage noe i den virkelige verden etter å ha spilt «Cooking Simulator», kan du fortsette i det uendelige med alt fra Masterchef-spill til simulatorer der du driver din egen food truck.