Hva skal man servere når vennene kommer på besøk til lange og intense timer ved pokerbordet? Det krever mye energi (og ikke for mye alkohol) å holde seg fokusert og konsentrert gjennom et langt spill, så det er viktig å servere mat som er rik på næringsstoffer.

Hold energinivået høyt med nøtter

Gode nøtter…

Det er ikke bare når du konkurrerer mot lagkameratene i et pokerspill at det kreves mye energi for å bevare fokuset. For uansett om du spiller på spilleautomater som Starburst eller prøver deg ved et blackjack-bord, så kan man fort drenes for krefter og miste all den konsentrasjonen som er nødvendig for å vinne.

Casinospill krever konsentrasjon, og det er derfor en god idé å erstatte godteriskålen med en bolle full av lekre nøtter når motstanderne skal slås under en lang pokerturnering. Nøtter inneholder, til tross for høyt kaloriinnhold, store mengder proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler og er dermed en optimal matbit som hjelper til med å holde hodet klart i de intense kampene.

Bær er supermat 

Søte og gode

En veldig god måte å styrke konsentrasjon og hukommelse på kan være ved å spise blåbær. Blåbær er såkalte “superfood” og har et bredt spekter av gode helsemessige kvaliteter, og er derfor en sunn og enkel matbit å servere pokerkameratene dine.

Blåbær inneholder bl.a. store mengder antioksidanter, og studier viser at inntak av blåbær har en positiv effekt på læring og hukommelse. Siden store deler av næringsstoffene i et blåbær sitter i skallet, og varmebehandling som kjent fjerner noen av antioksidantene, er blåbær den perfekte snacken som bare behøver å skylles under springen før servering.  

Det er ikke bare blåbær som kan øke energien din under et pokerspill. Andre smakfulle bær med gode helbredsmessige egenskaper inkluderer blant annet solbær og bjørnebær, og kan derfor nytes med god samvittighet som snacks mens det spilles på livet løs.  

God samvittighet med sunn sjokolade

Mørk sjokolade er fin snacks

En annen liten snack som er en sikker vinner, er selvfølgelig sjokolade. Du forbinder kanskje sjokolade med noe usunt, men hvis du velger riktig type er det faktisk flere sunne fordeler med å spise litt sjokolade. Du bør helst holde deg unna hvit sjokolade og melkesjokolade, og i stedet holde deg til mørk sjokolade med høyt innhold av kakao.

Hvis du holder deg til begrensede mengder mørk sjokolade, kan den bl.a. ha en positiv effekt på humøret, siden mørk sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som bidrar til å øke følelsen av velvære. Og husk at jo høyere kakaoinnholdet i sjokoladen er, desto bedre, ettersom kakaoen inneholder de helsegunstige flavonoidene. Flavonoider er antioksidanter som ifølge forskere har en potensiell gunstig effekt på hjerte- og karsykdommer.