Ingredienser
Blue chees (blåmuggost) myk. Creme fraiche (eller rømme) Løpstikke hakket i småbiter (etter smak) Salt og pepper.
Tilberedning
Osten moses med en gaffel, tilsett creme fraiche, løpstikke og salt og pepper. Kokte poteter, hules ut og skallene friteres. Dyppes i dip`en.

Mer om Friterte potetskall med løpstikkedip

Det er alltid interessant å utforske nye matretter, og friterte potetskall med løpstikkedip er definitivt en spennende kombinasjon som blir stadig mer populær i det norske kjøkkenet. Ved første øyekast kan det høres unektelig eksotisk ut, men ikke la det skremme deg. Denne retten er en smaksbombe som definitivt vil sjarmere smaksløkene dine.

Friterte potetskall anses ofte som en form for «restemat», gitt at de fleste oppskrifter vanligvis innebærer å skrelle potetene først og så bruke skallet på en eller annen måte. Men i denne oppskriften er potetskallene hoveddelen. De friterte skallene får en herlig sprø konsistens og blir en fantastisk matbit som passer perfekt med den friske smaken av løpstikkedip.

Løpstikke, også kjent som hageselleri, er en fantastisk urt som går flott sammen med poteter. Dens smak er ganske særegen – den har toner av selleri, persille og en viss sødme som gjør den til en fantastisk ingrediens i mange oppskrifter. I denne oppskriften brukes løpstikke til å lage en nydelig kremet dip, som gir en ny dimensjon til de sprø, friterte potetskallene.

Lag en enkel løpstikkedip ved å blande fersk løpstikke, gresk yoghurt, hvitløk, sitronsaft og litt salt og pepper i en foodprosessor. Kjør til det er glatt og kremet, og server det med de nyfriterte potetskallene. Dette gir en fantastisk kombinasjon av kremet, fersk dip med de salte, sprø potetskallene.

Å forberede friterte potetskall er like enkelt som det høres ut. Man tar vare på skallet fra poteter man allerede har skrelt, pensler det lett med olje, krydrer det med valgfrie krydder som salt, pepper, paprika eller hvitløkspulver, og deretter steker man det i ovnen til det er gyllent og sprøtt. Hvis du har en frityrkoker, kan du også fritere skallet til det blir sprøtt og gyllent, men ovnsmetoden er litt sunnere.

Friterte potetskall med løpstikkedip er en innovativ måte å utnytte potetskall på, noe som ofte går til spille. Denne oppskriften er ikke bare spennende og smakfull, den er også en smart måte å minimere matsvinn på. Prøv denne oppskriften og la smaken overraske deg.