Ingredienser til 4 porsjoner:

1 pakke kyllingfileter

1 pakke brie

2 pakker bacon

Salt

Pepper

Krydder etter eget ønske

1 pakke hjertesalat

½ glass syltet rødløk

1 pakke krutonger

100 gr revet parmesan

½ agurk
1 rød paprika

Balsamicoeddik til topping

Tilberedning:

  1. Begynn med å skjære et snitt i hver kyllingfilet. Skjær opp brie i skiver og fyll lommene i kyllingen med en eller to skiver. Krydre deretter filetene med salt, pepper og annet krydder dersom det er ønskelig. Surr bacon rundt hver filet slik at lommene blir tettet igjen. Stram til for å sikre at osten ikke renner ut når den smelter under steking.

  2. Fres filetene i et par minutter på hver side i en middels varm stekepanne. Dette gir de en delikat farge og litt stekeskorpe. Legg deretter filetene over i en ildfast form. Stek filetene midt i ovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter.

  3. Mens du venter på at de skal bli ferdige i ovnen kan du lage salaten som fungerer som tilbehør. Hakk opp hjertesalat, agurk og paprika, og bland de sammen i en bolle. Ha også oppi syltet rødløk og krutonger. Dryss over revet parmesan og hell til slutt over balsamicoeddik.

  4. Dette tar ikke lang tid og dersom du har tid til overs kan du finne på ting med familien, som å spille kort eller brettspill. Hvis du er alene kan du slå ihjel tiden med å se på TV, spille litt Bingo mobile casino eller la maten bli en belønning for en lang og slitsom joggetur. Slik får du tiden til å gå, fortere, det kan være skikkelig frustrerende å bare sitte stille og vente på god mat.

  5. Når kyllingen er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den stå til avkjøling i et par minutter. Server salat og kylling fint dandert på en tallerken med balsamicoeddik over.

Porsjoner:

4

Denne herlige middagen passer fint til både hverdag og selskap. Hvis du vil gjøre litt mer ut av det, kan du også legge inn friske urter i snittene i filetene. Dette gir ekstra smak og blir som en liten overraskelse på innsiden.

Du kan også velge annen type ost om du foretrekker det. Dette kan for eksempel være kremost med krydder eller mozzarella. Det er kun fantasien som setter en stopper for hva du kan fylle kyllingen med. Prøv deg frem for å finne ut hva du foretrekker best selv.

Det er også mulig å velge annet tilbehør. Kylling passer til det meste, så du kan for eksempel ha pasta med saus ved siden av, eller fløtegratinerte poteter og kokte grønnsaker. Du står fritt til å selv velge.

Dersom du skal lage til flere personer følger du bare samme prosedyre og legger alle filetene i en ildfast form som du setter i stekeovnen. Det er ikke nødvendig å steke de i pannen på forhånd, men det kan hende du må øke steketiden noe dersom du ikke steker de i pannen først. Husk også å ikke legge filetene for nærme hverandre når du har flere fileter i formen. Ligger de veldig tett kan også steketiden bli lengre.

Pass på at du nyter middagen og koser deg med denne herlige retten.