Dessverre forsømmer alle som liker å spille i timevis på Internett ofte et variert og balansert kosthold. Dette er imidlertid ekstremt viktig for spillere for å kunne opprettholde konsentrasjonsevnen mens de spiller. Spiser du mye fet eller sterkt søtet mat foran pc-en, blir du fortere sliten og trøtt.

Spesielt når det kommer til å vinne store penger i et spennende live casino, oppfordres det til full konsentrasjon. Med riktig kosthold kan spillere gjøre mye for å forbedre tilstanden og være i stand til å slå til i det avgjørende øyeblikket.

Mens en frossen pizza krever mindre innsats enn et sunt kosthold, er den fullpakket med laboratoriedyrkede pro-inflammatoriske ingredienser. E-stoffer tilsettes matvarer for at de skal vare lenger. Men industrien tilsetter også mange kunstige stoffer til maten for et appetittvekkende utseende, som spillere ideelt sett bør unngå helt.

Finnes det kostholdstips spesielt for spillere?

Det er ingen spesifikk diett som generelt anbefales for spillere. Spillentusiaster bør imidlertid være oppmerksomme på et balansert og fremfor alt sunt kosthold. I denne forbindelse gjelder de generelle ernæringstipsene også for spillere. Hvis du driver med en idrett, gjelder differensierte ernæringsanbefalinger. Selv under graviditet, hos ungdom eller i alderdom kan det være visse dietter som er best egnet i enkelttilfeller.

Uansett er det gunstig om internettspillere kun spiser litt fastfood og legger vekt på et redusert fettinnhold. Selv om fett i mat midlertidig kan oppmuntre hjernen til å yte på sitt beste, gir sukker også en energiboost. Siden du ofte beveger deg veldig lite mens du spiller, ender overskuddsenergien fort opp som en stygg fettpute på hoftene. Frukt har forøvrig også en stor andel naturlig fruktose og egner seg derfor kun i begrenset grad som snacks for gamere.

Generelle ernæringstips for bedre velvære og mer moro mens du spiller

Chips, sjokolade og godteri bør for enhver pris unngås når du spiller på internett. Ikke bare er disse sentralstimulerende stoffene høye i usunt fett og for mye sukker, men de kan også forårsake hudproblemer. Hvis spillere har en tendens til å utvikle akne i ansiktet og ryggen, kan et kosthold som er lite fett og sukker være det første steget på veien til vakker hud.

Hvis du ønsker å gå ned i vekt for å kutte en god figur på sommerferien på stranden, bør du generelt være oppmerksom på et redusert kaloriinntak. Hvis en spiller ikke lykkes med dette mens han spiller som vanlig, kan litt ekstra bevegelse hjelpe. På lang sikt er det ganske tilstrekkelig å integrere noen få minutters fysisk aktivitet i din daglige rutine. Resultatene er selvfølgelig raskere synlige hvis du tar deg mer tid til fysisk aktivitet. Det er mange spill som kan spilles med full fysisk anstrengelse. Dette krever vanligvis spesielle inndataenheter, men ikke alltid. Den raskeste måten for spillere å gå ned i vekt er å leke med hele kroppen, ikke bare tommelen.

Dette er hvor mye spillere bør drikke per dag

I en fartsfylt spillerunde kan du glemme å drikke. For voksne er anbefalingen tre liter væske per dag. Vann drikkes best da det er fritt for kalorier og kunstige stoffer i det. Men kroppens egne avgiftningsevner kan også forsterkes med usøtet frukt eller urtete. Hvis du drikker nok vann hver dag, er det mindre sannsynlig at du får fordøyelsesproblemer. Nyrene og leveren kan overta deres avgiftende absorpsjon bedre hvis du drikker nok. Et gunstig væskeinntak kan gjenkjennes på fargen på urinen: hvis den bare er svakt gul, inneholder den bare noen få skadelige stoffer. Det er nok væske tilgjengelig i kroppen. En svært mørkfarget eller stikkende luktende urin indikerer derimot et stort antall stoffer som har blitt sluppet ut. For en normal avgiftningsfunksjon bør drikkemengden økes.

Frukt og grønnsaker er spesielt bra for den anstrengende spilleren

Når du spiller, kjører hjernen på full fart og krever mer energi. I denne forbindelse er det å spille på Internett sammenlignbart med skoletimer eller en eksamen. Hvis det lykkes, frigjøres endorfiner, actionfylte og raske spillsekvenser genererer stress med alle dets typiske symptomer.

Grønnsaker inneholder mindre sukker enn frukt, så gulrøtter, kålrabi eller små tomater er ideelle snacks for sultne spillere. Sukker har en negativ effekt på stress. I tillegg er frukt og grønnsaker rike på vitaminer, mineraler og sporstoffer. Slike blir forøvrig alltid omtalt som essensielle dersom kroppen kan produsere dem for normal funksjon – men ikke i tilstrekkelig grad selv.

Men før spillere strekker seg etter kosttilskudd fra apoteket, kan de prøve å endre matvanene sine. En sprø kålrabiskive er like lett å knaske bort mens du spiller som fet potetgull. Med en lett urtedipp blir den rensede gulroten et skikkelig smakshøydepunkt.

Råmaten er enda bedre med denne enkle oppskriften:

Rå grønnsakssalat med en ekstra dash verdifulle vitaminer for helsebevisste spillere

Tre gulrøtter og to epler kan brukes til et vanlig måltid. Hvis du liker det litt søtere, øk andelen epler i rågrønnsaksalaten. Denne sunne snacksen blir lavere i kalorier når andelen gulrøtter økes. Denne friske salaten smaker også godt med fem gulrøtter og et eple. Frukt og grønnsaker skylles ganske enkelt under kaldt vann, men eplene skrelles ikke. De fleste vitaminene som spillere ellers ville mistet er under huden på epler.

Etter rengjøring kuttes gulrøttene og eplene med et vanlig kjøkkenhøvel. Gjerne rett over en passende skål slik at du slipper å sitte foran en diger haug med oppvask senere etter spilling. Denne enkle og aldeles deilige rågrønnsaksalaten kan gjøres enda sunnere med en skvis sitronsaft. C-vitaminet som finnes i sitroner og lime fungerer også som en antioksidant. Det gjør at det knuste eplet ikke reagerer like godt med luften – og ikke blir brunt like raskt.

Hvis du foretrekker det søtere, tilsett noen rosiner til den rå grønnsaksalaten og rør godt. Den friske salaten kan spises umiddelbart, men holder seg også frisk i flere timer i kjøleskapet. I stedet for å bruke rosiner, kan den smarte spilleren også bruke tranebær for å skape en søtere aroma. Rik på vitaminer og mineraler, tranebær fungerer som en naturlig jukse for bedre spillresultater.

Du kan bruke den resterende sitronen til å trylle frem en usøtet lemonade til den planlagte spillekvelden. En middels stor sitron eller lime er tilstrekkelig til opptil tre liter mineralvann. Naturlig sitronsaft kan også klarne huden innenfra og sikre en strålende, ungdommelig hudfarge.

.