1 SS smør/olje
1 stor finhakket løk
2 SS Seterrømme
200 g Kesam/ soya «rømme»
4 DL Grovhakkede mandler/nøtter( evt litt brødsmuler.
Brukte selv mandler, cashew, paranøtter og hasselnøtter, valnøtter er også fint)
1 SS Sitronsaft
150 gr revet cheddar ost(evt. annen ost med sterk
smak)
2-3 finhakket grener av stangselleri
Ha gjerne i litt finhakket paprika/hvitløk/squash,
dette er et plus
3 lettpiskede egg(brukte selv Ogran No -egg, tilsv 3-4 egg)
1 1/2 ts sennep
1 ss buljongpulver
Ha gjerne i litt finhakket paprika/hvitløk/squash,
dette er et plus
3 lettpiskede egg(brukte selv Ogran No -egg, tilsv 3-4 egg)
1 1/2 ts sennep
1 ss buljongpulver
Salt etter smak( obs! husk at buljonpulveret er salt. Litt sort pepper er å anbefale, muligens noen
grønne krydder urter, feks. basilikum og gressløk)
Bruk kjøkkenmaskin, mal nøttene til en fin masse først
og vend i det andre litt etter litt:p Kjør til det hele er en fin masse
Stekes i Brødform med bakepapir i 175* ca. 60 min, helst i vannbad
Kan serveres med «tradijsonelt» julemattilbehør som poteter, kålrabistappe og soyapølser.