Ingredienser

Fres løk, gulerøtter og stilker av div rotgrønsaker, slintrer av kjøttet , la løken bli blank, da heller du i rødvin (til 4 pers bruker jeg 1/2 flaske) la dette koke in til det blir en tykk grøt og vinen er nesten borte.
Hell så over oksefraft eller vann(vann + oksefofond, den på flaske) og la dette koke minst 1 time.
Så siler du kraften og heller den tilbake i en ren gryte, tillset litt rødvinsedik, 1 ts fransk sennep, saften fra 1/2 lime, gjærne noen skiver med brunost. la dette kokke godt opp (gjærne så lenge som muligt) Så kan du tilsette lit fløte om du vill. Like før du serverer sausen kan du tillsette noen små klatter med kaldt smør, da blir sausen blank og lekker i konsistens, server omgående.

Tilberedning

Dette er en grunnbasis på en saus som garantert blir god, rødvinseddik + lime saft gjør at du får syre i sausen, det er med og løfte smaken betraktelig, og måten du lager saus til andre kjøttretter fungerer på samme måte, om du ikke har rødvin så kan du erstatte med å ha i portvin, men den tilsaetter du etter den er kokt ut ktaften fra krydder og rotgrønsaker.