Ingredienser

20 mordersnegler, en rød løk, en gulrot, krydder, for eksempel persille eller timian, litt eddik og noen pepperkorn.

Tilberedning

Skyll sneglene nøye, og gni dem inn med salt. Skyll mer for å få bort så mye slim som mulig. Forvell sneglene i tre eller fire omganger med rent vann.
Kok opp to liter vann og tilsett krydder, løk, gulrot og eddik. La sneglene koke en time.
Skjær et snitt i buken på hver snegle og kast innmaten. Hakk opp resten av sneglekroppen.

Til smørbrødet:
1 dl hakket bacon, 1 hakket løk, 3 finhakkede hvitløk, en halv finhakket chili, 1 dl hakket krydder, 1 strimlet sitronskall, 4 skiver godt brød.
Stek brødskivene gyllenbrune på begge sider. Strø på sukker, chilipulver og salt. Bak i ovn i 15 minutter på 200 grader.
Fres baconet i smør med hvitløk, løk og chili. Hell i sneglene og fres i et minutt.
Fordel snegleblandingen på brødskivene og topp med persille.