Ingredienser

2 ts paprikapulver
4 ts fersk timian
2 ts løkpulver
2 fedd hvitløk
1 ss rørsukker sukker
2 ts salt
2 ts sort pepper
1 ts cayenne pepper
1 ts fersk oregano
3/4 ts spiss kummen
1/2 ts reven muskatnøtt

Knus alt i en morter og la det stå i ca. 6 t i romtemperatur

Renskjær lammefileten for hinner

100 g hvite bønner
1 potte fersk koriander
50 g gulrot
100 g stangselleri
50 g fenikkel
1 stk sjalottløk
100 g persillerot
1 stk laurbærblad

1 l kyllingkraft

2 ss olivenolje.

2 stk plomme tomater

Tilberedning

Finhakk grønnsakene. Sett over en bred kjele og fres grønnsakene med oliven olje til de blir møre. Tilsett hakket koriander og laurbærblad, la det trekke i noen sekunder, tilsett så bønnene. La det koke med kyllingkraften i ca. 45 min. eller til bønnene er møre. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakkede tomater.

Avocado Relish

2 stk avocado skjelt og kjernet

1 stk fihakket rødløk

1 ss| finakket jalapenos

2 ss limesaft

2 ss hakket fersk koriander

Bland ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en panne og legg i lamme fileten. Snu fileten og ta den ut av pannen og paner den i krydderblandingen, dekk filetene så godt som mulig på begge sider.

Varm opp pannen til medium / høy varme stek lammet på den ene siden til krydderet blir karamellisert, dvs. nesten sort. Snu den og gjør det samme med den andre siden.

Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på et lunt sted i 5 min.

Kutt opp fileten som på bilde og server med litt av steke smøret og crème fraîche.