Ingredienser

1 rull kald smørdeig, ca. 230 g – eller 2 lett tinede smørdeigsplater
1 vispet egg
300 g fersk spinat, gjerne babyspinat
olivenolje
2 pressede hvitløksfedd
2 skivede rødløk
salt
nymalt pepper
rikelig med fersk, revet parmesan

Tilberedning

1) Sett ovnen på 225 grader. Rull ut smørdeigsbunnen på en plate med bakepapir. Brett en liten kant rundt. Om du bruker smørdeigsplater: Kjevle forsiktig ut platene og brett kanter på langsidene. Legg dem på en plate med bakepapir, og skjøt sammen kortsidene slik at du får en lang rektangel. Pensle smørdeigen med egg og forstek den i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

2) Fres spinaten hurtig i olivenolje. Press hvitløken over, bland sammen og ta opp spinaten. Mykstek rødløken uten at den endrer farge.

3) Fordél spinat og rødløk over deigbunnen. Salte og pepre, og la det steke i ytterligere fem minutter. Ta terten ut av ovnen og la den svale. Dryss rikelig med parmesan før servering.