Ingredienser

75 g brune linser
15 g tørket sopp
4 ss olivenolje
1 gulrot i terninger
1 selleristilk i terninger
1 finhakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
litt finhakket, frisk flatbladet persille
en klype malt rød chili
1 ½ liter grønnsakkraft
150 g av hver av hermetiske nyrebønner, cannellini-bønner og kikerter, renste og avrent
120 g tørket kort pasta
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet pacorino til servering
hakket frisk flatbladet persille til pynt

Tilberedning

Ha linsene i en mellomstor kjele, hell over 5 dl vann og kok opp ved sterk varme. Skru ned varmen og la småkoke i 15-20 minutter eller til linsene er så vidt møre. Rør av og til. I mellomtiden bløtlegger du den tørkede soppen i 2 dl varmt vann i 15-20 minutter.

Slå vannet av linsene gjennom et dørslag, og skyll dem under springen. Hell vannet av soppen og ta vare på det. Finhakk soppen og sett den til side.

Varm oljen i en stor kjele og ha i gulrot, selleri, løk, hvitløk, persille og chili, hvis du bruker det. La alt surre over svak varme i 5-7 minutter mens du rører hele tiden.

Tilsett kraften, soppen og bløtevannet. Kok opp, ha i bønnene, kikertene og linsene, og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke under lokk i 20 minutter.

Tilsett pastaen og la suppen koke opp igjen mens du rører. La det småkoke under stadig omrøring til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Salt og pepre, og server i oppvarmede suppeskåler, med revet pecorino og hakket persille.