Ingredienser

6 østers
Østersåpner

1 sitrongress
1 grønn chili
1 ts limeskall, revet
2 ts riseddik
2 ts sesamolje

Havsalt eller knust is

Tilberedning

Legg østers stødig med den flate siden opp. Hold et fast og godt grep i østersen med hånden. Bruk østersåpneren og «lirk» inn åpneren i sprekken fra siden. Vri kniven forsiktig frem og tilbake, slik at du kutter over muskelen. Dra av den øverste delen av skallet. Løsne forsikitg østersen i det gjenværende skallet.

Finkutt 2 cm av den hvite enden på sitrongresset. Finkutt 2 cm av den grønne chilien. Bland med revet limeskall, riseddik og sesamolje.

Legg godt med is eller havsalt på et fat. Legg de åpne østersene på fatet. Ha en teskje med vinaigrette på hver østers og servér straks.

Mer om: Østers med asiatisk smak

Østers er en sjømatdelikatesse som nytes av mange over hele verden, men om du aldri har prøvd østers med asiatisk smak, går du glipp av en virkelig unik gastronomisk opplevelse. Denne uvanlige kombinasjonen er veldig populær i land som Kina, Japan og Korea, som alle har en rik tradisjon for sjømat.

En typisk asiatisk østersrett kan omfatte en rekke ingredienser for å gi østersene en ekstra smakfull dimensjon. Du vil ofte finne disse østersene servert med en sojasaus-basert marinade, toppet med revet ingefær, finhakket vårløk og chili. Denne blandingen av søte, salte og litt sterke smaker komplementerer de naturlige havsmakene i østersen på en fantastisk måte.

Andre variasjoner kan omfatte tradisjonelle asiatiske krydder som koriander, sitrongress eller wasabi. Noen ganger blir østersene stekt i en wok med østersaus og hvitløk, som gir en herlig stekt versjon av østers. En annen populær metode er å grille østersene med en ponzu-saus, som gir en hyggelig balanse mellom det salte og det syrlige.

Selv om oppskriftene og tilberedningsteknikkene kan variere betydelig fra land til land og fra kokk til kokk, er en ting konstant: Østers med asiatisk smak er en kraftpakke av aromatiske smaker som virkelig kan forbedre naturlig sjømat.

Så neste gang du har lyst på noe litt annerledes, hvorfor ikke prøve østers med asiatisk vri? Kombinasjonen av østersens subtile smak med typiske asiatiske aromaer vil uten tvil gi deg en uforglemmelig gastronomisk opplevelse. Ta spranget og opplev en unik versjon av denne ettertraktede delikatessen.