Ingredienser

8 stk østers
5 g normalsaltet kjøtt
½ sjalottløk
0,1 g gurkemeie
0,5 g curry madras (krydder, mild type)
½ dl østerssaft, fra de rensede skjellene
4 dl usukret eplemost
10 g normalsaltet smør
sjøsalt
kvernet svart pepper
Skum:
1 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl kremfløte
10 blader sitronverbena
20 g kaldt meierismør
saft av ¼ sitron
sjøsalt
kvernet svart pepper

Tilberedning

Rens østersen og hold den kald.

Finkutt sjalottløk og fres i smøret med gurkemeie og curry. Tilsett østerssaft og eplemost. Kok inn til 2 dl. Rør inn smøret og smak til med salt og nykvernet svart pepper.

Lag skum. Kok løken opp med hvitvin og kok inn til ½ dl. Tilsett fiskekraft og kok inn til 2 dl. Tilsett 1,5 dl kremfløte og kok inn til 2 dl.

Kjør opp i mikser med verbena og smør. Smak til med sitron, salt og pepper, og sil.

Pisk opp ½ dl kremfløte halvstiv og bland inn i suppen.

Varm østersen i 15 sekunder i buljongen. Server i gjennomsiktige glass med østers og buljong i bunnen og topp med kremen.