Ingredienser
liter vann (kroppstemperert) 750 gr. Møllerens gylden fix 6-kornblanding 200 gr. honning ca.1,5 kg. hvetemel 25 gr. salt 50 gr. tørrgjær 150 gr. margarin
Tilberedning
Bløtlegg 6-kornblandingen minst to timer. Bland alt godt sammen i maskin i ca. 8 minutter. La deigen ligge på bordet med et klede over i ca. 10-15 minutter. Trill ut til fem brød og legg dem sammenskjøvet i langpanne eller stek dem i form. Bruk 6-kornblandingen eller linfrø til å drysse oppå brødene etter at de er penslet med egg. La dem heve i ca. 30 minutter og stek dem nederst i ovnen ved 220 grader i ca.30-40 minutter.

Mer om emnet: 6-kornbrød

6-kornbrød er et variert og nyskapende valg i bakstverdenen som har frisket opp matbordene til mange i løpet av de siste årene. Dette er et spesielt type brød som er rik på næringsstoffene, og bakgrunnen for navnet er de seks forskjellige typer korn som brukes for å lage det. Typisk sett inneholder det hvete, rug, havre, bygg, mais og ris, som hver gir sine unike bidrag til det endelige produktets smak, tekstur og næring.

En av attraksjonene til 6-kornbrød er dens helsefordeler. Kornene som benyttes i oppskriften er hele korn, noe som betyr at de er rike på fiber. Dette kan bidra til bedre fordøyelse og kan redusere risikoen for hjertesykdommer og type 2 diabetes. I tillegg inneholder disse kornene også betydelige mengder vitaminer og mineraler, inkludert B-vitaminer og jern.

Overraskende nok er ikke alle 6-kornbrød er like. Noen bakere og produsenter bruker forskjellige kornblandinger, for eksempel bytter ut mais eller ris med amarant eller bokhvete. Dette gir et bredt spekter av smaker og teksturer å velge mellom, slik at forbrukerne kan finne det 6-kornbrødet som passer best for deres personlige smakspreferanser.

Selv om 6-kornbrød kan kjøpes i mange bakerier og supermarkeder, er det også mulig å lage det hjemme. Mange oppskrifter er tilgjengelige online og krever ikke noen spesielle baking ferdigheter eller utstyr. Ved å lage brødet selv, kan du tilpasse kornblandingen etter dine egne preferanser, samt kontrollere mengden og typen av sukker eller salt som brukes.

Med sin unike blanding av smaker, teksturer og helsefordeler, tilbyr 6-kornbrød en innovativ og næringsrik vri på det tradisjonelle brødmåltidet. Enten du velger å kjøpe det ferdiglaget eller lage det selv, er du sikker på å merke dens robuste smak og fordelene det gir til din generelle helse.