Wienerbrød eller kanelruller

Ingredienser
3 dl. melk 200 gr. sukker 50 gr. gjær 350 gr. margarin 2 egg 600 gr. hvetemel
Tilberedning
Smelt margarinen, og lunk melken. Løs opp gjæren i melken. Bland inn sukker, smeltet margarin og sammen- piskede egg. Til slutt hvetemel. Elt deigen minst mulig, den skal kjevles og må ikke bli seig. Deigen skal kun heves 1 GANG etter at produktet er laget. Del deigen i 2-3 emner. Kjevle hver del til et rektangel. Dersom du skal lage kanelruller gjør du følgende: Smør et tynnt lag med mykt smør over rektangelet. Dryss på kanel og sukker. Pensle på litt eggehvite rundt kanten det virker som ”lim”. Rull sammen, og del opp i 1 ½ cm. tykke skiver, som legges på bakepapirkledd plate. Klem kanelrullene litt ut. Heves ca. 1 time. Mens kanelrullene hever lager du vaniljekrem. Når de er ferdighevet bruker du en skje til å klemme en liten grop i midten, for så å legge i litt vaniljekrem. Istedenfor vaniljekrem kan du pensle over med sammen pisket egg og drysse på litt perlesukker og litt hakka mandler hvis du ønsker. Steketid:220 grader, midterste rille, ca. 10 minutter. Ha på litt melis glasur på kanelrullene med vaniljekrem, før de nytes. Dersom du lager wienerbrød kjevler du også ut til et rektangel. Legg en stripe med syltetøy ca. 5 cm. fra kantene langs begge sidene av rektangelet. Brett så deigen nesten over til midten. Legg så en stripe med vaniljekrem langs midten. Heves ca. 1 time. Steketid: 200 grader, ca. 12-15 minutter, midterste rille. Ha på litt melis glasur!

Mer om emnet: Wienerbrød eller kanelruller

Wienerbrød og kanelruller er to tradisjonelle bakverk som tilfredsstiller søtbehovene til mange. De kommer fra forskjellige regioner i Europa og har utviklet et bredt utvalg smaker og varianter over tid, men begge bakeriene forblir tro mot deres respektive opprinnelser.

Wienerbrød er et populært dansk bakverk som har sin opprinnelse fra Wien, Østerrike. Begrepet «Wienerbrød» refererer faktisk til en rekke forskjellige typer bakverk laget med en spesiell type deig kalt «gjærdeig». Gjærdeigen er en kombinasjon av gjær, mel, egg, melk og smør, noe som gir en rik og smøraktig smak.

På den annen side er kanelruller et ikonisk svensk bakverk, også kjent som «kanelbullar». De er laget ved å brette og rulle deig fylt med en blanding av kanel, sukker og smør. Disse bollene er ofte toppet med perlesukker og serveres tradisjonelt som en del av «fika», som er en svensk tradisjon med å ta en pause ofte ledsaget av noe søtt.

Både Wienerbrød og kanelruller kan være lette eller fyldige, avhengig av variasjoner i oppskrift og forberedelse. Dessuten bruker begge deig, sukker, smør og kanel, og kombinasjonen skaper et deilig bakverk som er kjent og elsket over hele verden.

Imidlertid er det viktig å merke seg at selv om begge bakverkene har mye til felles, har de unike karakteristikker som skiller dem fra hverandre. Wienerbrød er kjent for sin buttery smaken og flakete tekstur, mens kanelruller er kjent for sin søtt og klisset kanel fyll sammen med sin karakteristiske form.

Ved å sammenligne disse to bakverkene er det tydelig at til tross for deres forskjeller, deler Wienerbrød og kanelruller en felles plass i hjertene til de som elsker bakverk.

Legg igjen en kommentar