Linsekarbonader

Ingredienser
3 dl kokte Grønne linser 1/2 løk 1 egg bindemiddel(glutenmel, vanlig mel, maizena mel, potetmel…)
Tilberedning
Bare å blande sammen og steke. Litt vanskelig å få til å henge sammen. Trenger ikke krydder for linsene med løk smaker veldig godt i seg selv, men litt salt er sikkert bra.

Om Linsekarbonader

Linsekarbonader er et populært kjøttfritt alternativ som har vunnet stort inntog blant norske husholdninger de siste årene. Disse næringsrike og deilige karbonadene er laget av linser, en verdenskjent ingrediens kjent for sin høye proteininnhold. I utgangspunktet betraktes linsekarbonader som et vegetarisk alternativ til kjøttkarbonader, men på grunn av deres næringsverdi og smak, har de blitt inkludert i hovedmåltider for alle kostvaner.

Linser er i familie med belgfruktene, og er anerkjent for sin rike tilførsel av proteiner, plantefiber og vitaminer. De er også en utmerket kilde til jern, som er et essensielt mineral for energiproduksjon og oksygentransport i kroppen. Når linser blir brukt som base i karbonader, kan det derfor med fordel kombineres med grønnsaker, korn og andre proteinkilder.

En annen kjennetegn ved linsekarbonadene er deres tekstur. De kan tilberedes med en sprø ytre skorpe og en myk, saftig kjerne, akkurat som kjøttkarbonader. Det er denne likheten som ofte forbløffer de som prøver linsekarbonader for første gang. Ved å variere krydderne og ingrediensene kan man lett tilpasse smaken etter eget ønske.

Det finnes et utall av måter å tilberede linsekarbonader på. Linser kan bløtlegges og kokes før de moser med stavmikser, eller de kan brukes som de er. Noen oppskrifter anbefaler å bruke brødrasp og egg for å binde deigen sammen, men veganalternativer inkluderer bruk av linfrø eller chiafrø som er bløtlagt i vann.

Å lage hjemmelagde linsekarbonader er en utmerket måte å innføre mer plantebasert kosthold på, men det finnes også ferdige produkter på markedet for de travle dagene. Disse ferdige produktene gir et sunnere alternativ til tradisjonelle frosne hamburgere, og kan være en uvurderlig del av et balansert kosthold.

Sammenfattende har linsekarbonader mye å tilby for både vegetarianere og kjøttelskere. De tilbyr næringsverdi, variasjon, og fremfor alt, velsmakende måltider. Så hvis du ikke har prøvd linsekarbonader ennå, anbefales det sterkt å gi dem en prøve. Kanskje du vil bli overrasket over hvor godt et kjøttfritt alternativ kan være.

Legg igjen en kommentar