Firkløverkake i langpanne

Ingredienser
6 egg 9 dl sukker 375 gr hvetemel 1 ½ ts bakepulver 300 gr hasselnøtter 150 gr smeltet margarin Firkløverglasur: 300 gr firkløversjokolade (eller annen sjokolade og hakkede nøtter) 8 ss melk
Tilberedning
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Mal nøtter og ha det i deigen sammen med smeltet margarin. Rør alt lett sammen. Fordel røren i en langpanne kledd med bakepapir. Stekes nederste rille i stekeovn ved 175 grader i ca 30 minutter. Hvelv kaken på rist. Smelt sjokoladen med melk i en kjele over svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Smør fyllet over kaken og sett den litt kjølig for å få glasuren til å stivne. Skjær kaken opp i snipper før servering.

Mer om emnet: Firkløverkake i langpanne

Firkløverkake i langpanne er en velkjent og elsket godbit i mange norske hjem. Denne tematiske kaken er like dekorativ som den er velsmakende, med sin karakteristiske utseende som minner om et firkløver. Men selv om kaken er en favoritt, er det fortsatt mange aspekter av denne delikatessen som er mindre kjente.

Først og fremst, lages ikke firkløverkake bare med vanlige ingredienser som mel, egg og sukker. En av de mest unike aspektene av denne oppskriften er bruk av kardemomme, et sterkt krydder som gir kaken en sofistikert vri. I tillegg til setter noen i Norge også til grovhakkede nøtter for å tilføre litt tekstur.

En annen interessant faktor vedrørende firkløverkake i langpanne er dens variasjon og variasjon i toppingen. Noen velger å toppen kaken med smørkrem, mens andre foretrekker glasur laget av melis. Begge gir kaken en deilig finish og fremhever dens søte smak perfekt.

Når det kommer til bakingstips, er det en ting mange ikke vet: det anbefales å smøre langpannen godt med smør og drysse den med strøkavring for å forhindre at kaken kleber seg til pannen. Dette gir også kaken et delikat, knasende skorpe.

Så, neste gang du forbereder en firkløverkake i langpanne, husk disse faktaene og tipsene. De kan hjelpe deg til å ta din bakeopplevelse til neste nivå, og å imponerer dine gjester med dine bakferdigheter og kunnskap om denne norske spesialiteten.

Legg igjen en kommentar