Ostekake

Ingredienser:
* 200 g havrekjeks * 100 g smør * 1 pk gelé med sitronsmak * 2 beger kremost med ananas og mandarin * 3,5 dl lettrømme * 250 g bringebær * 1,5 ss sitronsaft * 3 ss melis

Fremgangsmåte:
Knus havrekjeksene, smelt smøret og rør det sammen. Trykk massen ut i bunnen på rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett bunnen kaldt så den stivner. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bare med 3 dl vann. Rør osten myk og rør den sammen med rømme. Rør inn geléen når den er kald, men før den stivner. Hell fyllet over kakebunnen og sett kaken kaldt så også fyllet stivner. Mos vel halvparten av bærene med sitronsaft, sil mosen og smak den til med sukker. Garner kaken med resten av bærene og server sausen til.

Mer om Ostekake

Ostekake er en av de eldste dessertene som er kjent for menneskeheten. Stammer fra det gamle Hellas, og har siden da spredt seg over hele verden ettersom det er et utrolig allsidig og deilig stykke av dessert.

Ostekake kommer i ulike varianter i forskjellige deler av verden. For eksempel er New York-stil ostekake kjent for sin rike og kremete konsistens, som kommer fra tillegg av ekstra egg eller eggeplommer. Den franske versjonen, på den annen side, bruker gelatin som et bindemiddel, noe som gir det en lettere, nærmest fluffy tekstur. Europeiske land som Tyskland og Italia har også sine egne unike versjoner, med de tyske variantene pleier å inkludere quark, mens de italienske versjonene bruker ricotta.

Det finnes også flere typer ostekake som ikke nødvendigvis reflekterer en bestemt geografisk region. No-bake ostekake er for eksempel en flott versjon for de som kanskje ikke er komfortable med baking eller ganske enkelt kort tid. På den annen side gir veganvennlige ostekaker de av oss med spesielle dietter sjansen til å nyte denne fantastiske desserten ved å bruke alternativer som nøtter og tofu.

Hvis vi dykker dypere inn i vitenskapen bak ostekake, vil vi innse at det faktisk er en etablering av produsering av kulturmelkeprodukter som ost. Faktisk er ostekaker i sin enkleste form, en kombinasjon av ost, søtningsmiddel og noen ganger egg, som alle blandes sammen og bakt til den når den ønskede konsistensen. Denne enkle formelen har åpnet dører for mange variasjoner og tilpasninger, til fordel for både hjemmekokker og profesjonelle kjøkkensjefer.

For å konkludere, har ostekake en variert og rik historie som går tilbake til antikken. Men dens enkelhet og allsidighet tillater konstant innovasjon og tilpasning, noe som gjør den til en tidløs desserter som har beholdt sin popularitet gjennom tidene. Noen av de beste matbegivenhetene markeres med servering av ostekake, så det er et ikke overraskende fakta at det fortsetter å være en favoritt blant folk over hele verden.

En kommentar om “Ostekake”

Legg igjen en kommentar