Ingredienser: * Souffle: 40 g Snøfrisk Naturell * 2 ss pasjonsfruktsirup * 30 g sukker * 1 dl eggehvite * 2 egg * Fruktsalat: 1 pasjonsfrukt * 2 jordbær * 3 båter appelsin , renskårete fileter * 4 mynteblader * Saus: 1 dl pasjonsfruktsirup * 2 ss Snøfrisk Naturell * 4 ss Meierienes Juice Appelsin
Fremgangsmåte: # 4 stk porsjonssouffleformer I stekeovnen ved 200° C, ca 10 minutter # Formene pensles godt med klaret smør og strøs med sukker. Bland eggeplommene med 1/3 av sukkeret. Pisk dette lett sammen. Eggehvitene vispes opp på forhånd, rør inn resten av sukkeret. Visp videre til marengs (NB Ikke pisk for mye!). # Smelt Snøfrisk og pasjonsfruktsirup i en kjele. Vend dette forsiktig inn i marengsen, før denne vendes inn i eggeplommene i 2 omganger. Fyll blandingen i formene, bank lett slik at luftrom forsvinner. Stek i ovnen. Sett 1 form på hvertallerken, dryss over melis. Fordel salaten rundt og hell over saus. # Fruktsalat: Bland sammen alt og rør sammen med sausen. # Saus: Kjør alt til sausen i foodprocessor, og hell forsiktig på tallerkenene. # Husk at gjestene skal vente på souffleen og ikke omvendt!
Porsjoner: 4
Om Snøfrisk og pasjonsfrukt souffle
Snøfrisk og pasjonsfrukt souffle representerer en unik blanding av norske og tropiske smaker som sjokkerer sansene og gir matelskere en uforglemmelig gastronomisk opplevelse. Denne souffléen er en gastronomisk innovasjon basert på en tradisjonell fransk rett, men modifisert på en særegen måte for å inkludere norske og tropiske smaker.
Snøfrisk er en kremet, mild geitost produsert i Norge derav navnet, som betyr “snøfrisk” på norsk. Den passer perfekt som en del av et tapasbord, på smørbrød, eller i matlaging. Den distinkte, lette, men likevel rike smaken av Snøfrisk gir et spennende motspill til syrligheten av pasjonsfrukt. Snøfrisk, produsert ved bruk av melk fra geiter som beiter i det norske høylandet, gir souffléen en mild og fyldig smak.
Pasjonsfrukt, på den annen side, er et tropisk bær som er kjent for sin intense aroma og smak. Den har et sprøtt skall som beskytter et geleeaktig fruktkjøtt fullt av frø. Den har en distinkt syrlig, søt smak som spiller godt med Snøfriskens kremet tekstur. I denne oppskriften tilfører pasjonsfrukten friskhet og syrlighet som hjelper med å balansere den kremete og rike smaken av Snøfrisk.
Når de to hovedingrediensene, Snøfrisk og pasjonsfrukt, kommer sammen, skapes det en fascinerende smakkombinasjon. Pasjonsfruktens syrlighet kutter gjennom den fyldige og kremede Snøfrisken, og skaper en frisk og balansert smak som ikke er for tung eller for lett. De komplementære teksturene av de to ingrediensene bidrar også til fullheten av smaksopplevelsen. Den luftige, lette souffléen er en fryd for ganen med sitt rike og kremete interiør, mens det syrlige ytre gir et overraskende smaksavbrudd.
Å forberede en Snøfrisk og pasjonsfrukt souffle krever tid, tålmodighet og presisjon. Til tross for dette er tilfredsstillelsen ved å lage denne delikate retten verdt innsatsen. Temaet for denne fusion-retten er innovasjon, og resultatet er uten tvil imponerende. Ferske forbinder pasjonsfrukter og den lokale norske Snøfrisk geitosten gir en unik fløyelsaktig finish til denne klassiske franske desserten. Den er ikke bare estetisk tiltalende, men også en fest for ganen.
Snøfrisk og pasjonsfrukt souffle symboliserer harmonien mellom forskjellige kulturer og smaker. Den representerer fruktbarheten av kulinarisk innovasjon når tradisjonelle retter forenes med nye, dristige ingredienser. Dette er en perfekt dessert for de som ønsker å utforske en unik smakssammensetning, presentert i en elegant og sofistikert form. Det er en rikholdig opplevelse som man kan unne seg ved spesielle anledninger.