Vaniljesaus 2

Ingredienser
Melk/fløte 1/2 l Sukker 100g Vaniljestang 1stk Eggeplommer 4 stk
Tilberedning
1. Pisk sammen eggeplommer og sukker i en bolle. 2. Hell melken/fløten i en kjele. 3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen) 4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med egg og sukker mens du rører. 5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Merk! Sausen skal ikke overstige 84 grader, da den vil skille seg! Ta ut vaniljestangen og bruk den på nytt (Kan for eksempel legges på glass med sukker. Du vil da få verdens beste vaniljesukker) Holdbar i kjøleskap 2-3 dager. eksempel legges på glass med sukker. Du vil da få verdens beste vaniljesukker)

Mer om emnet: Vaniljesaus 2

Vaniljesaus er en essensiell ingrediens i mange bakverk og desserter over hele verden. Den bringer frem en unik og uttrykksfull smak, som kan forvandle en enkel pudding eller fruktdessert til en sofistikert rett. Men mange mennesker er kanskje ikke klar over at det er mange forskjellige måter å tilberede denne særegne sausen på, eller varianter av oppskrifter som gir litt forskjellige resultater. Å forstå disse forskjellene kan gi hjemmekokker mange flere alternativer når de lager sine egne søte kreasjoner.

En tradisjonell metode for å lage vaniljesaus involverer å bruke ekte vaniljestenger. Denne prosessen innebærer å skrape ut frøene fra vaniljestangen og tilsette den i melken. Deretter tilsettes de resterende ingrediensene, som sukker og eggeplommer, og sausen kokes sakte under konstant omrøring. Resultatet er en rik, fyldig saus med små svarte prikker, som er de faktiske vaniljefrøene selv. Denne metoden gir sausen en intens vaniljesmak og gjør den til et ideelt tilbehør til desserter som krever en sterk vaniljearoma.

En annen metode for tilberedning av vaniljesaus involverer bruk av vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestenger. Dette er en mer praktisk og økonomisk metode, siden vaniljeekstrakt er lettere tilgjengelig og billigere enn ekte vaniljestenger. Men smaken kan bli noe mindre intens, og sausen vil ikke ha de ikoniske svarte prikkene. Men denne metoden er raskere, og du vil fortsatt få en deilig vaniljesaus som passer godt til mange desserter.

En tredje variant av vaniljesaus er å bruke vaniljesukker. Vaniljesukker er en blandingsprodukt av sukker og vanilje, og er populært i mange nordiske og europeiske oppskrifter. Vaniljesukker gir en mildere vaniljesmak og lar de andre ingrediensene i desserten trives. Men det gir også sausen en litt søt smak.

Så avhengig av hvilken type vaniljesmak du foretrekker og hvilken dessert du lager, kan du velge mellom disse ulike metodene for å lage din perfekte vaniljesaus. Men husk, uansett hvilken metode du velger, er det viktigste å lage sausen med kjærlighet og omsorg. Dette vil sørge for at resultatet alltid blir en deilig og velbalansert vaniljesaus som vil imponere gjestene dine og gjøre desserten din enda mer spesiell.

Legg igjen en kommentar