Sjokoladekake med morellsaus

Ingredienser
50 g Soyaolje 50 g Smør 200 g Sukker 5 Egg 150 g Mørk sjokolade, 70% kakao 75 g Hvetemel 75 g Pistasjenøtter Morellsaus: 350 g Moreller i boks 150 g Sukker 1 Vaniljestang 3 ts Maisennamel
Tilberedning
Sett stekeovnen på 170 grader. Soyaolje gjør kaken saftig. Bland soyaolje, smør og sukker i kjøkkenmaskin og pisk til smidig deig, ca. 10 minutter. Hakk sjokoladen grovt opp og ha den i en bolle. Dekk til med al-folie. Smelt sjokoladen over middels varme i vannbad. Del eggene: plommer og hviter for seg. Pisk eggehvitene stive. Ha eggeplommer i smør/sukkerblandingen, og bland alt sammen. Rør sjokoladen glatt og løft den inn.Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Tilsett siktet hvetemel og grovhakkede pistasjnøtter, valnøtter eller andre typer nøtter. Hell røren over i smurt springform. Stek kaken i 20-25 minutter. Kaken skal fortsatt være saftig og myk, og ha et litt rått preg. Avkjøl kaken på kakerist. Framgangsmåte Morellsaus : Det er flott å bruke hermetiske «sure» moreller til dette. Om en bruker friske eller frosne kirsebær i stedet, tilsett litt vann og la morellene koke litt lenger i vannet enn følgende oppskrift: Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp saften fra bærene sammen med sukker, vaniljestang og frø. Kok forsiktig opp. Rør inn maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett bærene. Avkjøl sausen litt før servering.

Mer om Sjokoladekake med morellsaus

Sjokoladekake med morellsaus er en klassisk dessert som kombinerer den rike, lune smaken av sjokolade med den søte og syrlige smaken av moreller. Denne kombinasjonen gjør den til en favoritt blant mange, uavhengig av alder. Selv om den kan virke fancy og komplisert å lage, er det faktisk ganske enkelt, bare du vet hvordan.

Sjokoladekaken lages ved å kombinere mel, sukker, sjokolade, egg og smør i en bolle. Noen oppskrifter anbefaler å smelte sjokoladen først, mens andre bruker kakao i stedet. Dette blandes til en myk røre og helles i en forberedt kakeform. Deretter stekes den i ovnen på middels varme til den er ferdig.

Når det gjelder morellsausen, lages den ved å koke opp morellene med litt sukker og vann i en kasserolle til de blir myke. Deretter moses de og siler for å fjerne steinene. Noen foretrekker å legge til litt sitronsaft for å skape en balanse mellom søtt og syrlig, mens andre foretrekker å la morellens naturlige smak skinne igjennom.

Hemmeligheten til en god sjokoladekake med morellsaus ligger i kvaliteten på ingrediensene. Det er best å bruke høykvalitets sjokolade med høyt kakaoinnhold og ferske moreller når det er mulig. Hvis du ikke har tilgang på ferske moreller kan du også bruke hermetiske moreller eller til og med morellsyltetøy.

Mange lurer på hvordan man best serverer en sjokoladekake med morellsaus. Tradisjonelt blir kaken servert med et generøst lag av morellsaus på toppen, men noen liker også å ha mer saus på siden slik at gjestene kan legge til mer etter eget ønske. En kule vaniljeis eller et dryss av melis kan også være en god tillegg.

Sjokoladekake med morellsaus er en mesterlig dessert som har en perfekt blanding av sjokolade og fruktig sødme. Uansett om det er til en spesiell anledning eller bare en vanlig dessert etter middag, er denne klassikeren alltid et sikkert valg. Så neste gang du leter etter en dessert som virkelig vil imponere, prøv en sjokoladekake med morellsaus. Du vil ikke angre!.

Legg igjen en kommentar