Saftsuppe med byggryn

Ingredienser
3/4 dl byggryn 1 1/2 l vann 1 dl saft fra bær 75 g sukker salt
Tilberedning
La byggryna ligge i bløt natten over. Kok opp vann og gryn, og la det koke i 30 minutter. Smak suppen til med saft, sukker og salt.

Mer om Saftsuppe med byggryn

Saftsuppe med byggryn er en unik skandinavisk rett som stammer fra de gamle dager da folk i det nordiske landskapet trengte mettende og ernæringsrike måltider for å takle de krevende klimatiske forholdene. Denne tradisjonelle retten er en blanding av søt og syrlig, som balanserer de rike smakene og gir en fyldig og kompleks smaksopplevelse.

Byggrynet brukes tradisjonelt i denne retten på grunn av dets høye næringsverdi og evnen til å tilføre en bestemt tekstur til suppen. Bygg er en av de eldste kornsortene, kjent for dens helsefordeler som inkluderer forbedring av.

Legg igjen en kommentar