Sterk steinbit i klar suppe med shitake

Ingredienser
600 g steinbitfilet 3 ss chiliolje 2 ts salt 100 g sukkererter Spirer (bønne, reddik e.l) 200 g risnudler 8 dl kyllingkraft 1 tomme ingefær 2 sitrongress 1/2 chili 10 tørket shitakesopp 1 lime 2 ts soyasaus
Tilberedning
Bløtlegg shitakesoppen i kaldt vann i ca 30 minutter. Kok opp kyllingkraft, finkuttet ingefær, sitrongress og chili. Ha i shitakesoppen og la det trekke i 5 minutter. Smak til med saften av 1 lime og soyasaus. Ha sukkerertene og de tørre risnudlene i en stor bolle. Hell over den varme suppa og la det trekke 5 minutter, eller til risnudlene er myke. Del fisken i fire biter. Strø over litt salt og stek den ca 3 minutter på hver side i en varm stekepanne med chiliolje. Fordel suppa i fire suppeskåler. Pynt med friske skudd og noen dråper chiliolje.

Mer om Sterk steinbit i klar suppe med shitake

Sterk steinbit i klar suppe med shitake er en tradisjonell asiatisk rett som er blitt mer populær i Norge, særlig i de siste årene. Den kombinerer fine ingredienser som gir en balansert og næringsrik måltid. Båden steinbit og shitakesopp er kjent for sine helsemessige fordeler, noe som gjør denne retten til et herlig alternativ for de som er opptatt av en sunn livsstil.

Steinbit er en av de mest næringsrike fiskene vi kjenner til. Den er rik på protein, inneholder lite fett og gir mange helsefordeler. I en rett som sterk steinbit i klar suppe med shitake blir smaken av steinbiten fremhevet. Et viktig tips for å få en sterk og klar fiskesuppe er å bruke fiskekraft. Du kan lage din egen fiskekraft ved å koke bein og hode av fisk i flere timer. Denne prosessen trekker ut alle de gode smakene og gir suppen en dyp og rik smak.

Tilsetting av shitake gir en unik vri til retten. Shitakesopp er særlig kjent i det asiatiske kjøkken, men har funnet veien til norske hjem i den senere tiden. Shitake er rik på B-vitamin og inneholder også mineralene selen, kobber, kalium og sink. Soppen kan bidra til å styrke immunforsvaret, redusere betennelse og forbedre hjertehelse. I tillegg er shitakesoppens rike smak en flott kontrast til fisken og gir retten en ekstra dimensjon.

For å oppnå den beste smaken i suppen, kan du starte med å frese ingefær, hvitløk og vårløk i olje, dette vil gi en fin base. I tillegg kan soya, sake og mirin tilsettes for å fremheve de asiatiske smakene. Steinbitfileten kokes forsiktig i denne deilige buljongen, og til slutt tilsettes shitakesoppen for en myk og smidig finish.

Som alle gode supper, avhenger den endelige smaken stort av de individuelle ingrediensene man bruker. Derfor er det viktig å velge en steinbit av høy kvalitet, og fersk shitake vil også gjøre en stor forskjell. Det er flere steder du kan finne disse ingrediensene, enten det er på det lokale supermarkedet, på en fiskemarked eller i en asiatisk matbutikk.

Sterk steinbit i klar suppe med shitake er en helsefremmende rett full av smak, uten å være for tung eller mettende. Den tilbyr en flott måte å nyte sjømat på en litt annen måte, samtidig som man får i seg masse viktige næringsstoffer. Passer perfekt på en kjølig høst- eller vinterkveld med et glass hvitvin og litt ferskt brød ved siden av.

Legg igjen en kommentar