Reke- og avokadosuppe

Ingredienser
4 finhakkede sjalottløk eller 1 finhakket løk Litt smør eller margarin Noen tråder safran (f.eks. 1/3 pakke) 8 dl fiskebuljong (av terning) 1/2 – 3/4 dl små pastastjerner 1 dl créme fraîche Presset sitron eller hvitvin Pepper 300 g reker 1 avokado
Tilberedning
Fres den hakkede løken i smør eller margarin ved svak varme. Knus i safran og spe med buljong. Tilsett pastastjernene og kok til pastaen er myk. Rør i créme fraîche. Smak til med litt presset sitron eller litt tørr hvitvin, evt. også nymalt pepper. Servér suppen nylaget med rensede reker og avokadoskiver samt evt. hakket gressløk.

Mer om Reke- og avokadosuppe

I verden av suppe har hver kultur sine spesialiteter og foretrukne smaker. Her i Norge elsker vi fiskesuppe, men hvorfor ikke prøve noe litt annerledes? En nydelig kombinasjon som har vært oversett lenge er blandingen av reker og avokado. Etter å ha smakt dette, vil du kanskje spørre deg selv: Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før?

Reke- og avokadosuppe er en litt uvanlig men fantastisk kombinasjon på grunn av ingrediensene som utfyller hverandre så vel. Denne flotte suppen er kremet, mettende og fullpakket med næringsstoffer. Reker er en god proteinkilde, og avokado gir sunne fettstoffer som kroppen trenger. Denne suppen er en rik kilde til Omega-3 fettsyrer, som er kjent for hjerte-helsefordeler.

Men hva mer er det som gjør denne suppen unik? Svaret ligger i smakskombinasjonene. Rekene gir en søt og salt sjøsmak, mens avokadoen gir en kremet tekstur og mild, nøtteaktig smak. Når disse to smakene kombineres, skapes det en umami-bombe på tungen din. For å fremheve disse smakene enda mer, prøv å tilsette litt sitronskall. Dette vil gi et friskt pust og en herlig syrlighet som balanserer den rike, kremede suppen perfekt.

Denne suppen er ikke bare velsmakende, men også svært enkel å tilberede. Du trenger bare noen få grunnleggende ingredienser: Reker, avokado, hvitløk, løk, kyllingbuljong og fløte. Først stekt rekene lett i hvitløk og deretter lag en enkel suppebase med løk, kyllingbuljong og avokado. Til slutt, legg rekene tilbake i suppen og rør godt. La den trekke en stund slik at smakene kan utvikle seg. Du vil bli overrasket over hvor lett det er å lage denne suppen og hvor fantastisk den smaker.

Det er klart at reke- og avokadosuppe er en skjult perle i suppeverdenen som er verdig mer oppmerksomhet. Denne suppen er en kulinarisk opplevelse som vil gi ganen din en reise mellom forskjellige smaker og teksturer. Prøv den, og du vil bli overbevist om at det er mer til supper enn bare de tradisjonelle ones vi kjenner til. Reke- og avokadosuppe kan vise seg å være din nye suppefavoritt.

Legg igjen en kommentar