Escalivada Majorica

Ingredienser
2 salathoder av ønsket slag f.eks. romanosalat og hodesalat 1/2 bunt reddiker i skiver 4 faste tomater i tynne skiver 50 g svarte oliven Salsa 1 rød paprika i strimler 1/2 squash uten skall i strimler 1 løk i brede strimler 1/2 sommerkål i strimler 1 hakket hvitløkbåt 1 skvett hvitvin salt hvit pepper god olivenolje 1 liten boks ansjosfileter
Tilberedning
Begynn med salsaen: Varm litt olje i en stor panne. Legg i løk, hvitløk og paprika og la det frese noen minutter på middels varme. Skal bli mykt, ikke brunt, tilsett kål og squash. Hell på hvitvin og la det stå over svak varme til det meste av væsken er fordampet. Smak godt til med salt og pepper. Salsaen kan spises lun eller kald. Vask og riv salat og fordel på tallerkener. Drypp over litt olje. Fordel tomatskiver og reddiker. Oliven oppå. Ha hauger av salsa midt på og noen strimler ansjosfilet på toppen. Gode småbrød til.

Mer om Escalivada Majorica

«Escalivada Majorica» er en berømt rett fra øya Majorca, som er en del av Spania. Dette er en deilig vegetarret som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom det tradisjonelle Majorcanske kjøkkenet.

Navnet «Escalivada» kommer fra det katalanske ordet «escalivar», som betyr å grille over en åpen flamme. I den forstand, Escalivada Majorica handler om grilling, men det er mer spesifikt om grilling av forskjellige grønnsaker til perfeksjon. Vanligvis består denne retten av grønnsaker som aubergine, rød paprika og løk, som er grillet over tre, kull eller gass. Grønnsakene blir deretter rengjort, skrellet og delt i strimler.

Selv om du finner mange forskjellige oppskrifter på Escalivada avhengig av regionen, er den grunnleggende idéen alltid den samme. Det handler om å bruke ferske, lokale grønnsaker og tilberede dem på en måte som virkelig viser frem deres naturlige smaker. Tar vi et steg videre fra den opprinnelige oppskriften, kan du smaksette denne grunndelen med hvitløk, olivenolje, salt, pepper, eller til og med litt eddik for å gi retten en ekstra smaksdimensjon.

På Majorca blir Escalivada ofte servert som en forrett, eller til og med som en siderett til fisk eller kjøtt. Det er også en populær tapasret, servert med litt brød på siden. Men mer enn bare en eller annen rett, er Escalivada Majorica et levende eksempel på det enkle, men bemerkelsesverdige middelhavskjøkkenet, der ingrediensenes kvalitet snakker for seg selv.

Om sommeren når grillsesongen er på sitt høyeste, er Escalivada Majorica en must-have på mange Majorcanske middagsbord. Denne retten holder seg godt i kjøleskapet i flere dager, så den kan tilberedes i store mengder og brukes i forskjellige retter gjennom hele uken.

Å lage Escalivada Majorica kan være en morsom og tilfredsstillende prosess. Det gir deg en sjanse til å dykke dypere inn i det tradisjonelle spanske kjøkkenet, og oppleve en del av Majorcas matkultur. Selv om det kan kreve litt øvelse for å få grønnsakene perfekt grillede og smaken akkurat riktig, vil innsatsen være verdt det når du setter deg ned for å nyte dette deilige måltidet.

Legg igjen en kommentar