Strømmingspanne med Middelhavssmak

Ingredienser

8-10 poteter, ca. 800 g
600 g strømmingfilet, fersk eller dypfryst
1 ts salt
2 kryddermål pepper
3 paprikaer, gjerne i ulike farger
1 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk
1 ss Maizena maisstivelse
2 1/2 dl matfløte
3 tomater

Tilberedning

Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kok dem myke i lettsaltet vann. Tin strømmingen om du bruker dypfryst. Legg strømmingen på en skjærefjøl og krydre med salt og pepper. Rull sammen. Skyll, ta ut kjernen og del paprikaene i terninger. Stek paprika i olivenolje. Press gjerne hvitløk over. Tøm over fløten blandet med 1 ss Maizena maisstivelse, og legg i strømmingsrullene. La det koke under lokk i ca. 5 min. Skyll og skjær tomatene i terninger, og fordel dem over strømmingen. La det småkoke ytterligere noen minutter. La potetene renne av, og press dem gjerne gjennom en potetpresse.
Server strømmingen med poteter og flatbrød.

Legg igjen en kommentar