Pastasaus fra Toscana

Ingredienser
400 gr. kjøtt- eller karbonadedeig 2 store løk 2 små eller en stor gulrot 8 skiver tykt bacon (jegerbacon eller pancetta) 1 boks hakkede tomater 1 lite glass tomatpure 1 stilk selleri (kan sløyfes) 3 dl vann salt & pepper 1 ss hvetemel oregano, basilikum og merian 1 ts. sukker
Tilberedning
Kutt gulrøttene i tynne biter og fres de lett i pannen med litt olje, ha i en kjele og gjør det samme med løken, viktig at løken ikke tar farge, den skal kun falle sammen og bli blank. Stek kjøttet på vanlig måte og ha i kjelen. Klipp baconet i små biter og fres lett, det skal ikke sprøstekes og ha i sammen med kjøtt og grønnsaker. Visp sammen tomater, tomatpure, vann, mel og krydder samt sukkeret, hell dette over i kjelen og vend forsiktig inn. La sausen småkoke i ca 20 min. Server med pasta- jeg anbefaler pasta av merket Barilla (kommer i blå esker). Dette er en klassisk saus som man ikke går lei av. Kombinasjonen av gulrøtter, løk og bacon er serdeles smakfull og mettende. De som vil kan også tilsette selleri. Server rødvin og brød med smør til og du er garantert suksess. Ikke la sausen koke lengre enn 20 min, da koker du ihjel grønnsakene og sausen blir dvask.

Mer om Pastasaus fra Toscana

Toscana, et vakkert region i sentrale Italia, er kjent for sine sjarmerende landsbyer, vinranker og kulinariske tradisjoner. En av disse tradisjonene er Toscanske pastasauser. I motsetning til de typiske italienske pastasausene vi ofte ser internasjonalt, som er tykke og tunge, er Toscanas pastasauser kjent for å være lett med en fyldig smak og smakstilsetning som reflekterer regionens friske, lokale ingredienser.

En av de mest populære toskanske pastasausene er ragù. Dette er en langsomt kokt saus laget av kjøtt, ofte vilt eller biff, sammen med en blanding av grønnsaker. Det som skiller Toscanas ragù fra andre versjoner er toskansk rødvin, som ofte blir brukt for å gi sausen en dybde som smak. Skikken er å servere ragù med tykkere pasta, som pappardelle eller tagliatelle.

En annen kjent toskansk pastasaus er pappa al pomodoro. Denne tomatbaserte sausen er en perfekte representasjon av den toskanske kjøkkenfilosofi – å holde det enkelt med høykvalitets ingredienser. Den har en grov tekstur og er laget av modne, friske tomater, hvitløk, basilikum, og en sjenerøs mengde av deilig toskansk olivenolje.

I tillegg til tyngre kjøttsauser finner vi også carbonara toscana. Dette er Toscanas versjon av den klassiske carbonara, et herlig eksempel på toskansk magi med enkelhet. I stedet for å bruke bacon, bruker Toscana pancetta, og sausen lages vanligvis med pecorino-ost, egg og svart pepper.

Til slutt kan vi ikke glemme Pesto alla Trapanese. Denne unike pastasausen stammer fra Trapani, en by i Vest-Sicilia, men har også betydelig popularitet i Toscana. Den er en litt søtere versjon av den klassiske genovese pestoen, med tillegg av solmodne tomater, mandler og rød chili. Dette tilskuddet av chili gir pesto alla trapanese en varmende krydder kick, som står flott til andre milde ingredienser.

Å lage toskansk pastasaus hjemme gir en fantastisk opportunitet til å frembringe smakene og opplevelsene fra den italienske regionen Toscana, rett til ditt eget kjøkken. Uavhengig av om du foretrekker en ragù, pappa al pomodoro, carbonara toscana eller pesto alla trapanese, er du sikret en autentisk, smakfull opplevelse hvert måltid. Server med ditt favoritt pasta og nyt. Buon appetito!.

Legg igjen en kommentar