Mer om Pastasaus fra Toscana
Toscana, et vakkert region i sentrale Italia, er kjent for sine sjarmerende landsbyer, vinranker og kulinariske tradisjoner. En av disse tradisjonene er Toscanske pastasauser. I motsetning til de typiske italienske pastasausene vi ofte ser internasjonalt, som er tykke og tunge, er Toscanas pastasauser kjent for å være lett med en fyldig smak og smakstilsetning som reflekterer regionens friske, lokale ingredienser.
En av de mest populære toskanske pastasausene er ragù. Dette er en langsomt kokt saus laget av kjøtt, ofte vilt eller biff, sammen med en blanding av grønnsaker. Det som skiller Toscanas ragù fra andre versjoner er toskansk rødvin, som ofte blir brukt for å gi sausen en dybde som smak. Skikken er å servere ragù med tykkere pasta, som pappardelle eller tagliatelle.
En annen kjent toskansk pastasaus er pappa al pomodoro. Denne tomatbaserte sausen er en perfekte representasjon av den toskanske kjøkkenfilosofi – å holde det enkelt med høykvalitets ingredienser. Den har en grov tekstur og er laget av modne, friske tomater, hvitløk, basilikum, og en sjenerøs mengde av deilig toskansk olivenolje.
I tillegg til tyngre kjøttsauser finner vi også carbonara toscana. Dette er Toscanas versjon av den klassiske carbonara, et herlig eksempel på toskansk magi med enkelhet. I stedet for å bruke bacon, bruker Toscana pancetta, og sausen lages vanligvis med pecorino-ost, egg og svart pepper.
Til slutt kan vi ikke glemme Pesto alla Trapanese. Denne unike pastasausen stammer fra Trapani, en by i Vest-Sicilia, men har også betydelig popularitet i Toscana. Den er en litt søtere versjon av den klassiske genovese pestoen, med tillegg av solmodne tomater, mandler og rød chili. Dette tilskuddet av chili gir pesto alla trapanese en varmende krydder kick, som står flott til andre milde ingredienser.
Å lage toskansk pastasaus hjemme gir en fantastisk opportunitet til å frembringe smakene og opplevelsene fra den italienske regionen Toscana, rett til ditt eget kjøkken. Uavhengig av om du foretrekker en ragù, pappa al pomodoro, carbonara toscana eller pesto alla trapanese, er du sikret en autentisk, smakfull opplevelse hvert måltid. Server med ditt favoritt pasta og nyt. Buon appetito!.