Ostekake til fest

Ingredienser

Bunn
10 stk. kornmokjeks
1 ss usaltet smør

Deig
400 g gourmet kremost
3,5 dl seterrømme
2 ss Vaniljesukker
1,5 dl sukker
3 egg

Krem
1 boks seterrømme
1/2 vaniljestang
2 ss sukker

Servering
Pure/coulis av jordbær eller bringebær som siles, litt frukt og bær.

Tilberedning

Bunn
Kornmokjeks, usaltet smeltet smør og sukker kjøres i foodprosessor til en deig. Deigen presses som bunn i en 26 cm springform.

Deig
Gourmetost og seterrømme kjøres rolig i miksmaster til krem, ca 20 minutter.

Vaniljesukker, sukker og 3 egg mikses sammen med den ferdig kjørte kremen og deigen helles over bunnen i formen.

Stekes i 200 g C carm ovn med over- og undervarme (ikke varmluft!) i ca 20 – 25 minutter. (Viktig at kaken ikke blir for tørr, ta den ut før du tror den er ferdig!)

Avkjøles i formen på rist.

Krem
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. (Resten av stangen kan du legge i et glass med sukker og lage ditt eget vaniljesukker.) Seterrømme (kald), vaniljefrø og sukker piskes til stiv krem i miksmaster og smøres på avkjølt ostekake.

Servering
Ostekaken nytes alene men den kan gjerne serveres med en bærpure av bringebær eller jordbær som røres med litt melis og siles, pynt med litt friske bær eller frukt.

Mer om Ostekake til fest

Ostekake er en perfekt dessert til en hvilken som helst fest. Det er ikke bare dekadent og deilig, men det er også overraskende enkelt å lage. Hvis du har tenkt å lage ostekake til den kommende festen, her er noe ny informasjon du kanskje vil finne nyttig.

Når du lager ostekake, er det viktig å velge riktige ingredienser. Det anbefales å bruke hel cottage cheese i mikser for å oppnå den beste konsistensen og smaken. Også bruker mange en blanding av kremfløte og kremost for å gi kaken sin rike, dyptgående smak. For bunnen, er digestive kjeks mest brukte, blandet med smør for å gi bunn en fast struktur.

En annen viktig del av ostekakeoppskriften er toppingen. Det kan bringe en ekstra dimensjon av smak til din ostekake. Noen foretrekker å holde det enkelt med et dryss av melis, mens andre går for en mer ekstravagant topping, som frisk frukt, sjokolade, nøtter eller til og med fruktgelé. Så, det er opp til deg å velge hva slags topping du vil bruke for å lage din ostekake ekstra spesiell.

Husk at ostekake skal være fast, men ikke for hard. Nøkkelen for å oppnå dette er riktig steketid og temperatur. Stekeovnen skal forvarmes til korrekt temperatur før du setter inn kaken, og den bør stekes i omtrent en time. Etter stekingen, la kaken avkjøles i romtemperatur før den settes i kjøleskapet i minst fire timer, eller helst over natten, for å sette den helt.

Men den viktigste ingrediensen i enhver ostekake er kjærlighet. Det er mye arbeid å lage en ostekake, men det er vel verdt innsatsen. Så når du lager din neste ostekake, husk at entusiasme, tålmodighet og omsorg vil gjøre den enda bedre.

Ostekake er virkelig et godt valg for enhver fest. Med sin rike smak og varierte teksturer, kan den tilfredsstille alle ganer, og dens sofistikerte utseende kan imponere alle gjester. Så, hvorfor ikke prøve å lage en ostekake til din neste fest? Med litt øvelse og kreativitet, kan du sikkert lage en dessert som vil bli snakket om lenge etter at festen er over.

Legg igjen en kommentar