Enkel gryterett

Ingredienser
1/2 Løk 200 g Kjøttdeig 1/4 Blomkål 1 Sopp 1 boks Hakkede tomater 1 boks Mais, korn eller baby 1 Kiwi 1 Gulerot 1/2 Rømme/ krem fresh/ kesam el Krydder: 1.4 ts Hvitløkspulver
Tilberedning
spises med pasta, ris, brød eller alene.. Kjøttedeigen brunes, hakkede tomater hellesoppe i stekepanna surres med finhakked løk. hell i resten UTEN Kiwien. «kokes» i fem min putt i fin hakked kiwi rett før severing krydre gjerne med hvitløkspulver

Om Enkel gryterett

Enkel gryterett: Server mat fra hjertet

Når hverdagen suser av sted, er det en glede å sette seg ned med en skål varm, næringsrik mat. En gryterett kan nettopp være en slik oase av nytelse i et ellers hektisk liv. Det finnes mange varianter av gryteretter, men prinsippet er ofte det samme: Varierte ingredienser tilsettes og kokes sammen over tid, slik at smakene får tid til å utvikle seg og smelte sammen til en harmonisk helhet.

Dersom du vil prøve deg på en enkel gryterett, kan en god plass å starte være med en klassiker som kjøttgryte. Dette er en rett som kan varieres i det uendelige, og samtidig gir deg en sjanse til å bli kvitt rester fra kjøleskapet. Du kan for eksempel begynne med å frese løk, hvitløk og paprika i litt olje i en gryte. Tilsett deretter ønsket kjøtt (for eksempel oksekjøtt, svinekjøtt eller kylling) og brun det godt. Deretter kan du tilsette grønnsaker som gulrøtter, poteter og selleri. Krydre med salt, pepper, urter og eventuelt litt buljong. La dette småkoke til kjøttet er mørt og grønnsakene er godt kokt.

Selv om kjøttgrytene er utrolig populære, kan også vegetargryter være både mettende og smakfulle. En av de mest kjente er nok ratatouille, en fransk gryterett med masse deilige grønnsaker som auberginer, squash, løk, paprika og tomater. Disse ingrediensene stekes og kokes sammen med herlige urter som timian, rosmarin og basilikum.

En gryterett har også praktiske fordeler. Den kan nemlig lages i god tid før gjestene kommer, og holdes varm på svak varme. Dessuten kan en stor porsjon gjerne deles i mindre porsjoner og fryses ned – noe som kan være særlig praktisk for travle hverdager. En gryterett kan også tilberedes i slow cooker, eller langtidskoker, noe som gjør at du kan komme hjem til en ferdig middag etter en lang arbeidsdag.

Så neste gang du vil lage en deilig, hjemmelaget middag som krever lite arbeid og gir mye smak, kan en enkel gryterett være svaret. Gusj opp retten med dine favoritt ingredienser, la den putre på komfyren i noen timer, og server en nydelig, varmende gryte som sikkert vil bli mottatt med et smil.

Legg igjen en kommentar