Pasta med kylling og tomatsaus

Ingredienser
1/3 Paprika 1 ternings Grønnsaksbuljong 1 stk Kyllingfilet 1-2 fedd Hvitløk 10 stk Sorte oliven 1 boks Hakkede tomater 4 ss Olivenolje, extra virgin 1-2 ss Basilikum, gjerne fersk. passelig Pasta, spaghetti.. Krydder: litt Pepper litt Salt litt Rosmarin evt. Chili
Tilberedning
hell oljen i gryta og fres hvitløk i et par minutter, pass på så det ikke blir svidd. tilsett deretter hakkede tomater og la det koke på høy varme. tilsett grønnsaksbuljong og krydder samt paprika. Stek kyllingfilét i strimler eller hel etter eget ønske, krydre med rosmarin, salt og pepper. kok pasta ved siden av. la sausen koke i 15-20 min under omrøring til du ser «vannet» blir borte og det bare er en slags tykk masse igjen. tilsett oliven, kyllingfilet, og hell på ca 5 ss olivenolje og rør rundt. la stå i et par minutter – klar til servering!

Mer om Pasta med kylling og tomatsaus

Pasta med kylling og tomatsaus er en utmerket kombinasjon av ingredienser som ikke bare gir et velsmakende måltid, men også en sunn og næringsrik opplevelse. Denne ikoniske retten har italienske røtter, og er en gjenspeiling av landets kjærlighet til friske ingredienser og balansen mellom ulike smaker.

Hovedkomponenten i denne retten, nemlig pasta, kommer i ulike former og størrelser. Men når det er snakk om pasta med kylling og tomatsaus, er det visse sorter pasta som fungerer spesielt bra. For eksempel passer penne, rigatoni eller tagliatelle utmerket med denne sausen, fordi deres form gjør det mulig for sausen å hefte seg godt til pastaen. Forskjellige typer pasta gir også retten forskjellige teksturer, noe som bidrar til variasjon i måltidene.

Kyllingen er en annen sentral ingrediens i denne retten. I tradisjonelle italienske oppskrifter er kylling ofte stekt, grillet eller tilberedt i ovnen – alt etter hva som passer best med de andre ingrediensene i retten. Kylling er en god kilde til protein, og tilfører retten en rik og saftig smak. Hvis du ønsker å gjøre retten litt mer eksotisk, kan du også tilsette krydder eller urter som passer med kylling, som for eksempel rosmarin, timian eller basilikum.

Tomatsausen er den kritiske komponenten som binder sammen de andre ingrediensene. Det er viktig å bruke modne og smakfulle tomater for å få den rike og ferske tomatsmaken som er så typisk for denne retten. Tilberedningen av sausen kan variere, noen foretrekker en glatt og rennende saus, mens andre liker den litt tykkere og mer robust. Du kan også tilsette ekstra ingredienser som hvitløk, løk, gulrøtter eller selleri for å gi sausen mer dybde og kompleksitet.

Pasta med kylling og tomatsaus kan serveres med et mylder av tilbehør. Tradisjonelt blir den servert med revet parmesan og et dryss av frisk basilikum. Noen velger også å tilføre litt krem for å lage en rosa saus og gi retten en rikere smak. Men det viktigste er at tilbehørene komplementerer de andre smakene uten å dominere, slik at balansen i retten bevares.

Sammenlagt er pasta med kylling og tomatsaus en klassisk rett som har sin opprinnelse i italiensk matkultur. Med sin perfekte balanse av teksturer, smaker og næringsstoffer, er dette en måltid som kan nytes av alle, uansett om det er til hverdag eller fest.

Legg igjen en kommentar