Blåbærpai med vaniljekrem

Ingredienser
Paideig: 90 g smør 3 dl hvetemel 150 g Kesam 1 ss sukker 15 – 20 mandler Steketemp.: forstek 225 C – etterstek 200 C Steketid: forstek 8-10 min – etterstek 30-35 min Fyll: ca. 400 g blåbær 3 ss sukker 1 ss maisennamel eller potetmel egg til pensling
Tilberedning
Mal mandlene i en foodprocessor eller mandelkvern. Arbeid sammen smør i terninger, hvetemel, Kesam, sukker og malte mandler til en glatt deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Pakk deigen i plastfilm og la den ligge kaldt i ca. 30 minutter. Kjevle eller trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, ca. 20 cm, og prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen. Fyll: Bland sukker og maisenna/potetmel og legg bær og sukker lagvis i den forstekte paibunnen. Kjevle ut resten av deigen og skjær den i strimler, gjerne med en baketrinse og legg dem som et gitter over bærene. Legg også en strimmel rundt kanten av formen. Stek paien videre. Server blåbærpaien med vaniljekrem.

Mer om Blåbærpai med vaniljekrem

Blåbærpai med vaniljekrem er en herlig dessert som er veldig populær i Norge. Den er laget av ferske blåbær og en deilig vaniljekrem, som gir en frisk og søt smak som passer perfekt sammen. Pairet er ofte servert som en dessert etter middag, men det kan også nytes som en ettermiddagsrett sammen med en kopp te eller kaffe.

Tilberedelsen av blåbærpai med vaniljekrem er ganske enkel, men det krever noen få trinn. Først må du lage paibunnen. Dette kan gjøres ved å blande mel, sukker og smør sammen, og deretter trykke blandingen inn i en paiform. Deretter steker du bunnen i ovnen til den er gyllenbrun.

Mens paibunnen er i ovnen, kan du starter på blåbærfyllet. Dette innebærer å blande friske blåbær med sukker og litt mel, som hjelper til med å tykne blandingen når den koker. Når blandingen har kokt opp, helles den over den stekte paibunnen.

Vaniljekremen lages separat, og består vanligvis av melk, sukker, vaniljestang og egg. Alle ingrediensene blandes sammen i en kasserolle og varmes opp til kremen er tykk og glatt. Når kremen er ferdig, helles den vakkert over blåbærfyllet i paien.

Etter at alle ingrediensene er lagt til i paien, er det nesten tid for å bake den. Men, viktigst av alt er å sikre at paien er jevnt poket med hull så dampen kan escape. Bake paien på 180 grader i omtrent 45 minutter, eller til den er gyllen på toppen og vaniljekremen har stivnet.

Blåbærpai med vaniljekrem er en dessert som passer til alle anledninger. Det er en dessert som kan nytes både varm og kald, og smaker enestående med enten iskrem, pisket krem eller bare nytes i sin rene form. Så neste gang du vil lage en deilig dessert, prøv å lage en blåbærpai med vaniljekrem. Det er en kake som garantert blir en hit!.

Legg igjen en kommentar