Spelthorn med ost og bacon

Ingredienser
1 kg speltmel 200 gr smeltet meierismør 2dl vann 3 dl melk 3 egg 1 ts salt 50 gr gjær 2 ts sukker/splenda
Tilberedning
Her er det mulig at du må justere mel og vannmengden. Jeg målte ikke ingrediensene når jeg lagde deigen, så dette er cirkamål. Det viktige er at deigen har en veldig fast , men fremdeles myk konsistens og at den slipper bollen fullstendig. Bland gjæren med lunken melk og vann. Ha i smør, vann, egg, og melk. Kjør alt sammen til en veldig fast deig som glipper bollen uten så mye som å etterlate deigspor. La den hvile i 40-50 minutter, mens du rasper 300 gr med valgfri gulost, og steker en pakke bacon i terninger. Del deigen i 3 like store emner og kjevle ut til en ganske stor og jevn runding. Del deretter sirkelen i 8 deler, legg på ost og sprøstekt bacon og rull til horn. La heve i ca 10-15 minutter. Pensle med kaldt vann. Stekes på ca 220 grader i 12-14 minutter.

Mer om Spelthorn med ost og bacon

Spelthorn med ost og bacon er en klassisk og elsket rett i Norge. Den kan tilberedes på en rekke måter, og kombinasjonen av smaker er både spennende og deilig. Denne retten har røtter i norsk matlaging og har blitt spist i generasjoner, men de siste årene har det blitt stadig mer populært å utforske nye varianter og tilberedningsmetoder av denne tradisjonelle favoritten.

Spelthorn kan steke i en panne eller i ovnen, men det er nøkkelen her å velge kvalitetsingredienser. For å virkelig løfte opp retten, anbefales det å velge et godt, fullt spekket bacon og en ost med skarp og distinkt smak. Fordi spelthorn er en relativt nøytral grunn, er det viktig å velge fyll som ligger på en sterk smaksskala. Valget av bacon og ost kan nemlig variere rettens smaksprofil drastisk, alt fra søtt og kremet til røkt og salte smaker.

Videre bør man også ta hensyn til tilbehøret når mans skal lage Spelthorn med ost og bacon. En lett salat med friske grønnsaker kan balansere de rike smakene av bacon og ost. Alternativt game man satsa på en kremet potetmos eller grillede grønnsaker for en mer robust følgesvenn.

Oppskriften på Spelthorn med ost og bacon kan også justeres etter personlig smak. Man kan for eksempel legge til hakket løk, hvitløk eller urter for ekstra smak. I tillegg kan du bytte ut bacon med skinke eller pølse for å skape en annen dimensjon av smaken. Hvis du ønsker en vegetarisk versjon, kan du enkelt erstatte bacon med røkt tofu eller en annen type vegetarisk «bacon».

På tross av at retten er relativt enkel å lage, kreves det litt tid og omsorg for å få Spelthorn med ost og bacon helt riktig. Det er viktig å sørge for at spelthorn er helt mykt, men ikke for mykt, slik at det beholder sin tekstur. Når du steker bacon, sørg for å ikke oversteg det, da dette kan gi retten en brent smak. Når du blander baconfettet med spelthorn, blir det en saus som er en del av rettens særegne smak, så det er viktig å være tålmodig og omhyggelig med denne trinn.

Å lage Spelthorn med ost og bacon er en morsom og kreativ prosess som vil falle i smak hos både store og små. Denne retten passer perfekt til hverdagsmat, men også til en spesiell anledning. Lykke til med matlagingen!.

Legg igjen en kommentar