Cannelloni med kjøttfyll

Ingredienser
225 g karbonadedeig 1 stor rødløk, finhakket 150 g små sjampingjong, hakket 1 fedd hvitløk, knust ½ ts malt muskatnøtt 1 ts tørkede blandede urter 2 ss tomatpuré 4 ss tørr rødvin 12 hurtigkokte cannelonirør salt og pepper blandet salat til servering Tomatsuas 1 rødløk finhakket 1 stor gulrot, revet 1 selleristilk, finhakket 1 laurbærblad 1 ½ dl tørr rødvin 400 g hakkede tomater på boks 2 ss tomatpuré 1 ts sukker salt og pepper Til pynt 25 g ferske parmesanskav 1 plommetomat 1 frisk basilikumkvist
Tilberedning
* Ha karbonadedeig, løk, sopp og hvitløk i en stekepanne. Stek på svak varme i 3-4 minutter. Bland inn muskatnøtt, urter, krydder, tomatpuré og vin. La det surre i 15-20 min. Avkjøl i 10 min. * Lag sausen slik: Ha løk, gulrot selleri, laurbærblad og vin i en gryte. Kok opp og la det surre i 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene til sausen, og kok i ca 15 minutter. Kast laurbærbladet. * Ha en firedel av sausen i bunnen av en ildfast form. Fyll canneloniene med kjøttblandingen, og fordel dem oppå sausen. Hell resten av sausen over. Stek i forvarmet stekeovn ved 200 grader i 35-40 minutter. Pynt med ost, tomat og basilikumkvist. Server.

Om Cannelloni med kjøttfyll

Cannelloni med kjøttfyll er en deilig rett som stammer fra det italienske kjøkken. Tradisjonelle ingredienser inkluderer pasta, kjøtt, ost, tomatsaus og diverse krydder for å forhøye smaken. Selv om denne retten er velkjent og ofte serveres i mange hjem i Italia, er det visse interessante aspekter og detaljer om denne retten som kan være ukjent for mange.

For det første stammer cannelloni fra ordet ‘canna’, som betyr ‘rør’ på italiensk. Faktisk er det nettopp det som er utseendet på denne pastaen – lang, rørformet og hul i midten. Denne formen gjør cannelloni ideell for fylling. Kjøttfyllet kan bestå av mange forskjellige typer kjøtt, inkludert biff, svinekjøtt eller enda kylling. Mange liker å tilsette spinat eller ricotta til kjøttfyllet for å gi det en annen dimensjon av smak og tekstur.

Videre, i motsetning til mange andre pastaformer, krever cannelloni ikke forhåndskoking før fylling. Faktisk absorberer pastaen smaken av sausen og fyllet under stekingen, noe som gir en utrolig rik og deilig smak. Det er denne unike egenskapen som gjør cannelloni ideell for gryteretter eller bake i ovnen.

En annen fascinerende detalj med cannelloni med kjøttfyll er dens allsidighet. Selv om den tradisjonelle versjonen bruker et tomatbasert saus, er det mange varianter fra forskjellige regioner i Italia. Noen bruker en kremet béchamelsaus, mens andre kan ha en saus basert på grønnsaker eller til og med fisk. Dette gjør at cannelloni kan tilpasses etter personlige smakspreferanser og diettbehov.

Til slutt er det verdt å nevne at å lage cannelloni med kjøttfyll kan være en morsom og interaktiv aktivitet. I stedet for å bare lage maten selv, kan hele familien delta og hjelpe til med forberedelsene. Barna vil særlig ha det gøy med å fylle pastaen med kjøttblandingen.

Cannelloni med kjøttfyll er mer enn bare en pastarett. Den er en autentisk italiensk kulinarisk opplevelse som reflekterer den rike kulturen og tradisjonen i Italia. Så neste gang du skal lage middag, hvorfor ikke prøve å lage cannelloni med kjøttfyll? Ikke bare vil du nyte en deilig og mettende rett, men du vil også få en smak av det italienske kjøkken i ditt eget hjem.

Legg igjen en kommentar