Nudler med korianderpesto

Ingredienser
250 g tørkede middels tykkeeggnudler 1 ss solsikkeolje 1 rød paprika i skiver 12 babymais delt i to på langs en håndfull bønnespirer 2 ss sesamfrø, ristet en håndfull friske korianderblader Korianderpesto: 2 håndfuller frisk koriander, grovhakket 3 hvitløksfedd, hakket 1 lang rød chili, hakket 5 ss solsikkeolje 5 cm frisk ingefær, skrelt og revet saft og finrevet skal av 2 lime 2 ss lys soyasaus 1 ss sukker 1 ss sesamolje
Tilberedning
* Ha alle ingrediensene til pestoen i en matprosesssor eller blender og kjør det til en tykk pasta. * Kok nudlene etter anvisningen på pakken. La dem renne av, skyl dem under rennende kaldt vann og sett dem til side. * Varm en wok, tilsett olje, legg i paprika og babymais og rørestek i 2 minutter. Tilsett kokte nudler og 4-6 ss pesto. Vend nudlene i pestoen til de er godt dekket og gjennomvarme. * Ta woken av varmen og rør inn bønnespirene. Serveres med det samme, med sesamfrø og korianderblader strødd på toppen.

Om Nudler med korianderpesto

Nudler er et populært valg for rask frokost, lunsj eller middag over hele verden. Mens vi ofte forbinder nudler med asiatisk mat, har nudler funnet veien inn i mange forskjellige kulinariske tradisjoner. En av disse tradisjonene omfatter bruk av korianderpesto, en velsmakende og unik smak som virkelig løfter ethvert nudelrett.

Korianderpesto er en fyldig og smakfull saus, består hovedsakelig av frisk koriander og nøtter, blandet til en rik, kremet konsistens. Selv om pesto tradisjonelt lages med basilikum, gir korianderpesto nudler en helt egen karakter, med en lett sitrusnote som gjenkjenneles.

Et typisk korianderpesto nudelrett inkluderer foruten korianderpesto, også ingredienser som hvitløk, chili, sitronsaft og olivenolje, som alle bidrar til å legge til lag av smaker. Nudler blandet med denne pestoen, tilfører retten en eksplosjon av friske og krydrede smaker. Et hint av sitrus fra sitronsaft og en subtil varme fra chili gjør dette til et delikat og smakfullt måltid.

Men det er mer enn bare smak som gjør nudler med korianderpesto til et godt valg for matelskere. Koriander er kjent for sine helsefremmende egenskaper, inkludert dets antioksidanteffekter og dets evne til å fremme fordøyelsen. Og med bruk av hele hvetenudler kan dette retter være en god kilde til fiber.

Hvordan lager man så nudler med korianderpesto? Hjemmelaget korianderpesto er enkel å lage ved å blande sammen fersk koriander, sitronsaft, hvitløk, nøtter og olje i en foodprocessor eller blender. Tilsett salt og pepper etter smak. Kok nudlene som anvist på pakken, hell av vannet og bland med pestoen. Du kan tilføye andre ingredienser som grønnsaker, kylling eller tofu for et mer nærende måltid.

Nudler med korianderpesto er rett og slett et fantastisk måltid som lett kan tilpasses dine individuelle smakpreferanser. Det kan varieres med forskjellige typer nudler, proteiner og grønnsaker. Uansett hvordan du velger å forberede den, er ett faktum sikkert: du vil bli imponert over det unike og velsmakende resultatet.

Legg igjen en kommentar