Sjokoladekake

Ingredienser
Bunn: 120g smør 180g sukker 2 egg 1.5 dl melk 290g mel 2 ts (toppede) bakepulver 2ss bakekakao
Tilberedning
Smør og sukker røres hvitt. Smøret bør være litt mykt. Bruk meierismør. Egg vispes inn ett ogg ett(ellers kan det skille seg). Bakepulveret blandes i melet. Rør sammen. Smør rund kakeform, eller bruk bakepapir. Stekes på 175 grader på nederste ribbe i ovnen. Stekes ca. 45 min.(se det an) Fyll/Glasur: (det som gjør hele kaken) 125g smør 500g melis 3ss kakao 2ts vaniljesukker 9ss sterk kald kaffe Smelt smøret. Ha deretter i kaffen (Jeg heller det i en kjøkkenmaskin, for ellers tar det veldig lang tid). Ha i melisen litt etter litt, og så kakao og vaniljesukker.(om du ikke har kjøkkenmaskin bruk sikt ellers blir det så mye klumper.) La det stivne i kjøleskapet mens bunnen stekes. Fyllet smøres i midten av bunnen, og oppa og rundt. Pynt med f.eks non stop.

Mer om Sjokoladekake

Sjokoladekake er kjent og elsket over hele verden. Men i Norge synliggjør vi en distinkt affinitet for denne søte lekkert. Faktisk, det faktum at det finnes et utall ulike varianter av sjokoladekaker i Norge illustrerer vår dype elsk for denne dekadente desserten.

En populær variasjon er den såkalte «Kladdkaka». Dette er en svensk-inspirert sjokoladekake som er veldig fuktig og klissete i midten, omtrent som en brownie, men med en distinkt smak av sjokolade. Noen liker å servere denne kaken med en kule vaniljeis eller krem på toppen, noe som komplementerer den rike sjokoladesmaken perfekt.

En annen form for sjokoladekake som er svært populær i Norge er «Sjokoladekake i kopp». Denne varianten av sjokoladekake er ideell for de som ønsker en rask sjokoladefiks, da det tar mindre enn fem minutter å lage i mikrobølgeovnen. Med sitt kompakte format, bakes denne kaken i en kopp, noe som gir det en unik presentasjon som er både gøy og praktisk.

Et uvanlig, men velsmakende alternativ er «Sjokoladekake uten egg», også kjent som «Vegan sjokoladekake». Denne utgaven er laget uten dyreprodukter, noe som gjør det til det perfekte alternativet for veganere, de som er allergiske mot egg, eller alle som ønsker å prøve noe litt annerledes.

Ikke bare er sjokoladekake en favoritt når det kommer til desserter og feiringer, men den får også en spesiell plass i det norske hjerte på grunn av dens historie. En av de mest berømte historiene om sjokoladekake i Norge handler om en kake som har blitt sendt fra hjemlandet til norske sjøfolk som jobber i utenriksfart. Disse kaker, også kjent som «Sjømannskaker», ble laget med stor omsorg og kjærlighet, og det sies at de har bidratt til å lette hjemlengselen til mange sjøfolk gjennom årene.

Selv om sjokoladekake er spesielt populært i Norge, er det også en universell dessert som nytes av folk i alle aldre og fra alle kulturer. Fra enkle, hjemmelagde kaker til dekorative mesterverk servert på gourmetrestauranter, fortsetter sjokoladekake å være en slags kulturell brobygger. Den rike, mørke, dekadente smaken av sjokolade, kombinert med forskjellige lag og fyllinger, gjør den til en bindende tråd i matverdenen.

Legg igjen en kommentar