Kyllingsalat med pasta

Ingredienser
* Kyllingfilèt (på 2 personer bruker jeg ca. 1,5 kyllingfileeter) * Pastaskruer * Cherrytomater * Isbergsalat * Ruccolasalat (bare litt, denne er veldig sterk i smak synes jeg) * Paprika * Mais * Ananas
Tilberedning
Skjær kyllingfilèt i biter og mariner den. Anbefalt marinade å bruke: «Provence Marinade» fra Black Boy (glassflaske). Etter marinaden har virket i ca. 30 minutter (står 1-2t på flasken, men det holder med 30min.) så steker du den marinerte kyllingen. Kok pastaskruer. Når de er ferdige, hell dem over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Bland alt sammen, servèr kyllingen ved siden av selve salaten (marinaden kan sette smak på resten av salaten).

Mer om Kyllingsalat med pasta

Kyllingsalat med pasta er en lett, men næringsrikt måltid som er ideelt for alle typer anledninger. Om du trenger en hurtig middag på en ukedag, en fristet lunsj til å ta med deg på jobb, eller et sunt alternativ til en helgefest, kan du ikke gå galt med en velsmakende kyllingsalat med pasta.

På grunn av den høye næringsverdien, er pasta med kylling blitt et enormt populært valg, spesielt blant fitnessentusiaster. Kylling er en godt kilde til mager proteiner, mens pasta – særlig fullkorn eller de laget av belgfrukter – gir en sunn dose med komplekse karbohydrater. Disse ingredientene hjelper på energinivået og gir langvarig metthetsfølelse. Sammen med grønnsaker, som gir essensielle vitaminer og mineraler, resulterer dette i et balansert måltid.

For å lage en mesterlig kyllingsalat med pasta, begynn med å koke pastaen din etter anvisningene på pakken. I mens kan du steke kyllingfiletene i litt olje over middels varme til de er gylne og gjennomkokte. Tilsett deretter favorittgrønnsakene dine – det kan være hva som helst fra tomater, agurk, paprika, til avokado eller oliven. For ekstra god smak kan du bruke din favoritt vinaigrette, eller for en kremet versjon, prøv en liten skje med majones eller gresk yoghurt.

En ting som er verdt å nevne er variantene man kan prøve med denne oppskriften. Ikke begrens deg til slike basale ingredienser. Du kan bytte ut pastaen med quinoa, bulgur eller couscous for et annet tekstur. Du kan også tilsette litt mer proteiner i form av hardkokte egg, reker eller tunfisk. Og selvfølgelig kan du endre krydderet for å matche smaken du ønsker. Prøv for eksempel en asiatisk vri med litt soya og sesamolje, eller gå for en italiensk stil med basilikum, oregano og sitronsaft.

Som en avsluttende tanke, husk at mens kyllingsalat med pasta er et sunn og velsmakende måltid i seg selv, spiller variasjon også en stor rolle for å vedlikeholde en sunn diett. Prøv å eksperimentere med forskjellige oppskrifter og smaker for å sørge for at du får en bred spekter av næringsstoffer og for å holde måltidene interessante. God appetitt!.

Legg igjen en kommentar