Spinatpai 2

Ingredienser
DEIG 125 gram smør 3 dl hvetemel 2 1/2 ss kaldt vann FYLL 600-800 gram ferdig spinat 1 løk 1 liten boks sjampinjong 1 beger cottage cheese 2 egg 1 ss hvetemel 1-2 hvitløkbåter
Tilberedning
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. 2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. 3. La spinaten renne godt av. 4. Hakk løken og stek den blank i litt olje, tilsett sjampinjongen og la den surre med et par minutter. 5. Strø mel over og bland i spinaten med cottage cheese, krydder og lettpisket egg. La litt av egget bli igjen til pensling. 6. Del paideigen i to og fordel den ene delen i paiform, godt opp på sidene. Prikk med gaffel. Stek i 10 minutter ved 180 grader. Fyll i spinatblandingen i formen. 7. Kjevl ut resten av deigen og legg som lokk, brett godt sammen rundt kanten. Lag et lite hull i toppen og pensle med egg. 8. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter til paien har fått pen, gyllen farge. 9. La paien hvile i ca. 15-20 minutter. Den smaker for øvrig nydelig kald. Serveres med grønn salat.

Mer om Spinatpai 2

Spinatpai har fått en spennende vri i denne oppdateringen vi kaller «Spinatpai 2». Denne varianten av den populære retten inneholder massevis av næringsrike grønnsaker og kombinerer nye ingredienser, noe som skaper en uimotståelig smakseksplosjon. La oss dykke dypere inn i den verdensomspennende fascinasjonen av Spinatpai 2 og oppdage dens unike tilberedningsmetode og virkning på helsen.

Spinatpai 2 er ideell for de som ønsker balanse mellom deilig mat og helsefordeler. En riktig sammensatt Spinatpai 2 er beriket med grønnsaker som er høy på fiber, vitamin A, C, K, jern og kalsium. I denne oppdaterte versjonen blir det lagt mer vekt på helsefordelene. I stedet for bare å bruke spinat, benyttes også en variasjon av brokkoli, stangselleri og søte røde paprika. Det er også en god kilde til protein med tilsetningen av hytteost og egg. Disse ingrediensene bidrar til å opprettholde god helse og fremme fordøyelsen, mens den fantastiske smaken forblir intakt.

Tilberedningen av Spinatpai 2 skiller seg litt ut fra den tradisjonelle spinatpaien. I denne versjonen bakes grønnsakene i ovnen først, noe som gir dem en mer robust og raffinert smak. Søtpotet brukes også som erstatning for vanlig potet, og dette gir et søtere og sunnere alternativ. Etter at grønnsakene er ferdig bakt, legges de i en dyp pai-form sammen med rørte egg og hytteost. Hele blandingen bakes så til den blir gyllen og delikat på toppen.

En av de mest uventede fordelene med Spinatpai 2 er dens allsidighet. Den kan spises til frokost, lunsj, middag, eller til og med brukes som en sunn snack mellom måltidene. Med et lavt kaloriinnhold og høye næringsverdier, er det et utmerket valg for alle som ønsker et balansert kosthold.

Til slutt, Spinatpai 2 er et tiltalende måltid for både smaksløker og kropp. Denne nye versjonen legger til rette for en bedre helse og en mer avansert tilberedningsmetode som vil begeistre matelskere. Så neste gang du har en grønnsakspai-craving, hvorfor ikke prøve den smakfulle og helsefremmende Spinatpai 2? Oppdag den nye verden av spinatpai og oppgrader din spiseopplevelse!.

Legg igjen en kommentar