Fyllte kaffehorn

Ingredienser
200 gr. margarin 1 ½ dl. melk 1 dl. vann 50 gr. gjær 2 egg ½ dl. sukker 8-10 dl. hvetemel
Tilberedning
Smelt margarinen. Lunk melken og løs opp gjæren. Tilsett sukkeret og det smeltede smøret. Halvpisk eggene (litt for hand), og ha dem i røren. Bland i hvetemel til passe fast deig. Rør minst mulig, deigen må ikke bli seig, da blir den vanskelig å kjevle ut. Hev deigen på et lunt sted, til ca. dobbel størrelse. Husk å dekke til deigen. Del deigen i 3 like store deler. Kjevle hver deig til en sirkel, ca 3 mm. tykk. Dersom du skal lage små horn, deler du hver sirkel i 8 trekanter ( bruk kniv eller pizza kniv til å skjære med). Dersom du vil lage store horn, deler du hver sirkel i to. Fyll: Aprikosmarmelade, eplemarmelade, marsipan eller vaniljekrem, alt etter hva du ønsker. Legg litt fyll i den bredeste enden av trekanten, rull sammen og form rullen til et horn, som du legger på bakepapirkledd plate med skjøten ned. Hev igjen ca. ½ time. Pensle med sammenpisket egg. Steketid små horn:225 grader, midterste rille. 8-10 minutter. Steketid store horn:225 grader, nederste rille, 15-20 minutter.

Mer om emnet: Fyllte kaffehorn

Fylte kaffehorn er en tradisjonell norsk bakst som mange vil assosiere med hyggelige stunder og gode minner. Opprinnelsen kommer fra ideen om å tilby noe søtt og mettende til kaffen, derav navnet «kaffehorn». Men la oss utforske litt mer om denne elskede norske delikatessen.

Først og fremst er det viktig å forstå hva fylte kaffehorn inneholder. Basen i disse er en gjærdeig som gjerne kan smakssettes med et hint av kardemomme. Formen, som sitt navn tilsier, er et horn som er fylt med et deilig fyll. I Norge er det særlig vanlig å bruke vaniljekrem og et dryss av melis på toppen som dekorasjon, men fyllet kan variere.

Det som er fascinerende med fylte kaffehorn er at de har spredt seg over hele landet, og i hver region kan du finne din egen variant. For eksempel, i Nord-Norge kan du komme over kaffehorn med et fyll av multekrem, som gir en flott syrlig kontrast til den søte deigen. I Vestlandet er det derimot mer vanlig med et fyll av marsipan og syltetøy.

Til tross for at fylte kaffehorn er vanligvis søte, finnes det også salte varianter. For eksempel kan du finne variasjoner med ost og skinke, som er ypperlig til en lett lunsj eller frokost.

I nyere tid har trenden gått mot å lage kaffehorn sunnere ved å bruke alternative ingredienser. For eksempel kan du lage deigen med fullkornsmel for et mer næringsrikt alternativ, eller bruke marengs istedenfor vaniljekrem for et lavkarbo-alternativ. Men uansett hvilken versjon du velger, er det sikker at du vil oppleve en smak av norsk matkultur i hver bit.

Legg igjen en kommentar