Paella med kanin og skogssopp

Ingredienser
1 kanin ca 1,2 kg 2 ss olivenolje 3 + 2 ss god rødvinseddik 1 kvist timian 1 ts salt 3 dl vann løkpuré 2 fedd hvitløk, knust i morter 1 klype safrantråder (ca 1 g) 2 dl passerte eller knuste tomater 250 g assortert skogssopp eller aromasjampinjong 1 pk friske grønne bønner 6 dl kaninkraft, alt. buljong 3 dl paella- eller grøtris 1 pk frosne selskapserter finhakket persille salt og pepper Løkpuré: 2 små rødløk eller 1 stor 3 ss god rødvinseddik 2 ss brunt sukker 3-4 ss vann Kraft av kanin: 1 kaninskrog 1 gulrot, skrelt og kuttet i biter 1 stilk stangselleri ¼ gul løk, delt i to persillestilker 1 laurbærblad
Tilberedning
Del opp kaninen på samme måte som du ville kutte en kylling, skjær først av for- og bakben, som deles i to. Skjær deretter av brystfiletene. Del deretter skroget i to og lag kraft av det. Varm olje i en vid (paella)panne med høye kanter. Har du et stort gassbluss, er det fint. Brun kjøttbitene på alle sider. Hell over eddik og kok inn. Tilsett vann, salt, timian, resten av eddiken, løkpuréen, den knuste hvitløken, safrantråder, tomater og sopp. Bland godt. La kjøttblandingen stå lenge (minst en halv time) og godgjøre seg på middels til svak varme. En knapp halvtime før servering tilsettes grønne bønner og kraft. Kok opp og tilsett risen som helst skal være av bomba-typen (små gryn), men arboriris går også. Kok uten lokk i 15 minutter. Tilsett tinte grønne erter og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille. Server med godt brød og en salat. Løkpuré: Skrell og skjær løken grovt. Ha i en liten kjele sammen med eddik, sukker og vann. Kok opp og la småkoke i ca 30 minutter til løken er helt mør. Pass på at den ikke koker tørr. Kjør i blender til det blir puré. Kraft av kanin: Legg skroget i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Hell på vann. Kok opp og skum godt av underveis. La småkoke i minst en halv time. Sil kraften, gjerne to ganger.

Mer om emnet: Paella med kanin og skogssopp

Paella er et spansk kjøkkenikon, og for mange representerer det det ypperste innen middelhavskjøkkenet. Tradisjonell paella lages med flere ulike ingredienser, men en særegen og populær versjon av denne retten er paella med kanin og skogssopp. Denne retten er ekstremt populær i Spania, spesielt i Valencia-regionen, der paella har sine røtter.

En viktig ingrediens i paella med kanin og skogssopp er selvfølgelig kaninen. Kaninkjøtt er magert og har en mild, distinkt smak. Det går også bra sammen med skogssoppen, som tilfører en dybde av smak til denne deilige retten. I tillegg til kanin og sopp, inneholder denne paella-varianten ofte også ingredienser som safran, hvitløk, paprika og tomat.

Safran er en dyr krydder, men i en paella er det essensielt for å få frem den autentiske smaken. Soppen bidrar til å forsterke og balansere den rike smaken av kanin og safran. De tradisjonelle vilde soppene som brukes i denne retten er oftast boletus, kantareller eller steinsopp, som alle har en særegen smak.

Hemmeligheten bak en god paella med kanin og skogssopp ligger ikke bare i ingrediensene, men også i måten den tilberedes på. Måltidet starter med å brune kaninen i olivenolje i en stor, grunne paella-panne. Så tilsettes grønnsakene, skogssoppen og den verdifulle safranen. Etter at alle ingrediensene er godt blandet, blir risen tilsatt og stekes kort før buljongen helles over.

Retten må deretter stå og småkoke på lav varme i cirka 20 minutter, til risen er mør og all væsken er absorbert. Resultatet er en delikat og smakfull paella som serveres direkte fra pannen. Paella med kanin og skogssopp er ikke bare en velsmakende middagsrett, men også en representasjon av det spanske kjøkken på sitt beste.

Legg igjen en kommentar