chocolate chip cookies

Ingredienser:
1: 280 gr. mel 1 ts salt 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker (blandes) 2. 230 g. smør 170 g sukker (røres hvitt) 170 g brunt sukker (tilsettes)

Fremgangsmåte:
Bland 1 og 2 godt sammen 2 egg 2 plater grovhakket kokesjokolade Rør inn eggene og tilsett sjokoladen Settes med skje på smurt plate. NB. De sider ganske mye utover, så ha god plass imellom. Stekes på 200 grader ca 6 min.

Mer om chocolate chip cookies

Sjokoladekjeks er elsket over hele verden for sine deilige smaker, men det er mye mer interessant informasjon å utforske om denne folkekjære godbiten. Sjokoladekjeks representerer en kreativ kombinasjon av enkel bakevitenskap og kulinarisk fantasi. I motsetning til populær tro, var ikke opprettelsen av sjokoladebiterkjeks en tilfeldighet, men snarere et resultat av nøye planlegging og tanke.

Sjokoladebiterkjeks ble først oppfunnet i 1930-årene av Ruth Wakefield, medeier av Toll House Inn i Massachusetts, USA. Ruth var en dyktig kokk og var alltid på jakt etter nye spennende oppskrifter for å behage hennes gjester. Hun eksperimenterte med en oppskrift på en peanøttkjeks, og klippet en sjokoladebar i små biter og la den i røren, i håp om at sjokoladebitene ville smelte og dermed resultere i en sjokoladekjeks. Men sjokoladebitene beholdt sin form og sjokoladebiterkjeks ble født. Resultatet var en tilfredsstillende blanding av søt, myk deig og rike, halvsmeltede sjokoladebiter.

Siden da har sjokoladebiterkjeks beholdt sin popularitet og har vært en fast bestanddel i kjøkkenskap rundt om i verden. Det er en uendelig liste over varianter og twists som kan legges til denne klassiske oppskriften. Noen bakerier legger til nøtter, karamell eller til og med tørket frukt for å tilføre forskjellige smaker og teksturer. Andre har tatt det enda lenger ved å lage dobbelt så mye sjokoladebiterkjeks eller til og med å inkorporere eksotiske ingredienser som chili eller trøfler.

En annen interessant informasjon er at sjokoladebiterkjeks også har betydning i vitenskapelig forskning. I 1997 brukte to fysikere fra University of Bristol i Storbritannia en sjokoladekjeks som en del av et eksperiment for å estimere hastigheten på lyset. Dette uvanlige eksperimentet ble gjennomført på en svært seriøs og vitenskapelig måte og er et bevis på hvordan sjokoladebiterkjeks kan være en del av selv de mest alvorlige studier.

Det er også mange forskjellige måter å lage sjokoladebiterkjeks på, fra det klassiske «droppe» -metoden, til de mer kreative som innrulling av sjokoladebiter i deigen før baking. Man kan til og med finne oppskrifter der kjeksene blir stekt på en pinne over et bål, en morsom vri for campingturer.

Så neste gang du nyter en sjokoladebiterkjeks, husk at det er mer til historien enn bare smaken. Hver bit inneholder en rik historie om oppfinnelse, kreativitet, kulinarisk kunst og globale smaker. Det viser også hvordan mat kan krysse kulturelle barrierer og bringe mennesker sammen i felles nytelse.

Legg igjen en kommentar