Bananmuffins

Ingredienser:
50 g smør 2 store, godt modne bananer, ca 250 g uten skall 150 g Sukrin 1 egg ½ dl melk 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 180 g (3 dl) hvetemel 50 g Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel) Pynt: SukrinMelis

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Mos bananene med gaffel, eller bruk en stavmikser med melken. Pisk Sukrin og egg til en eggedosis. Bland hvetemel, Hi-maize, bakepulver og vaniljesukker sammen. Sikt dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smør, de moste bananene og melken. Sett muffinsformer utover på en stekeplate (det beste er å bruke muffinsformer som er stive, gjerne aluminiumsformer) og fyll formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 190°C i ca. 25 min. Avkjøl og sikt over SukrinMelis.

Kommentarer:
Et sunnere alternativ til vanlig muffins.Perfekt til barneselskap.

Om Bananmuffins

Bananmuffins, også kjent som bananbrød i muffinsform, har en lang og interesant historie. Spirene til denne søte godbiten kan spores tilbake til 18. århundre da amerikanerne begynte å eksperimentere med potetmel. Men det var ikke før på 1930-tallet, da Great Depression herjet, at bananbrødets popularitet virkelig begynte å skyte fart. Folk søkte etter måter å bruke opp overmodne bananer som ellers ville bli kastet. Belønningen for deres kreativitet var en fuktig, velsmakende godbit som har holdt sin plass i hjertene til mange siden den gang.

Hvis du har luksusen av å kunne planlegge fremover, kan du faktisk fremskynde modningsprosessen for bananene dine for å gjøre dem perfekte for bananmuffins. En enkel måte å gjøre dette på er å plassere bananene i en brun papirpose og la dem ligge i noen dager. Dette vil fremskynde modningen og gjøre bananene myke og søte, ideelle for baking.

Hva gjør egentlig en bananmuffin så spesiell? Konsistensen og smaken skiller den markant fra en vanlig muffin. Bananmuffins er ofte fuktigere og tyngre i teksturen enn andre typer muffins. De har også en karakteristisk banansmak som kan være ganske kraftig, avhengig av hvor modne bananene du bruker er.

En god bananmuffin har en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet. For å oppnå dette er det viktig å bruke overmodne bananer, siden de gir mest sødme. Et annet tips er å tilsette litt sitronsaft til deigen. Dette vil gi muffinsene en lett syrlighet som kontrasterer den rike banansmaken, noe som resulterer i en mer balansert og tilfredsstillende smak.

Justerer du oppskriften din litt kan du lage bananmuffins som passer til enhver diett. For de som følger en vegansk diett kan egg erstattes med frøgelé laget av chia eller linfrø. Og for de som følger en glutenfri diett, kan vanlig mel erstattes med mandelmel eller havremel. Selv for de som leveller en lavkarbo livsstil, finnes det alternativer som bruker søtningsmidler som f.eks. stevia i stedet for sukker.

Så neste gang du finner deg selv med noen overmodne bananer, hvorfor ikke prøve å lage dine egne bananmuffins? Med litt planlegging og kreativitet kan du lage en deilig godbit som alle vil sette pris på. Og husk, ikke bare er bananmuffins en fantastisk snack å nyte, de er også en flott måte å redusere matsvinn på.

Legg igjen en kommentar