* 200g Maryland cookies
* 75 g usaltet smør
* 750 g Philadelphiaost
* 200g sukker
* 4 hele egg
* 2 eggeplommer
* saften av 4 lime
* springform (ca 20 cm)
* aluminimusfolie
1. Legg et stort stykke folie over bunnen av springformen (eller to overlappende stykker hvis rullen ikke er bred nok). Fest formen over folien og brett den opp langs siden utenpå formen. Sett hele greia på et nyt stykke folie, som også presses godt opp rundt formen slik at du får et vanntett lag.
2. Kjør kjeksen til smuler i en matprosessor, tilsett smøret og kjør videre. Press kjeksmassen ned i bunnen av springformen med hendene eller baksiden av enskje. Sett formen i kjøleskapet så kjeksbunnen får stivne, og sett stekeovnen på 180 grader.
3. Visp kremosten forsiktig til den er glatt, og tilsett så sukkeret. Visp inn egg og eggeplommer og til slutt limesaft. Kok opp en full kjele med vann.
4. Hell kremostfyllet over den avkjølte kjeksbunnen, sett formen i en langpanne og hell i kokende vann til det står halvveis opp på den foliekledde formen. Flytt formen så rolig du kan over i ovnen og la ostekaken steke i ca 1 time, sjekk etter 50 min. Den skal virke stivnet, men ikke hard. Under overflaten skal du ane en sensuell skjelving.
5. Ta langpannen ut av ovnen og ta springformen forsiktig opp av vannbadet. Sett formen på en rist, fjern det ytterste folielaget, riv forsiktig av folien utenpå formen og sett den til avkjøling. Når ostekaken er helt avkjølt, setter du den i kjøleksapet og lar den stå der i ca 20 minutter før den serveres.
………………
1. Overfør kaken til et fat, løsne formringen. Ikke fjern bunnen, da faller kakaen lett fra hverandre. Det gjør livet enklere hvis du varmer kniven og kakespaden under varmtvannsspringen før du begynner å skjære og servere.
2. Server gjerne med en frisk saus til, men bar i veldig små mengder. Pynt med litt melis og / eller lime-blader.
Mer om Annerledes ostekake
Ostekake er en søt dessert elsket av mange på grunn av dens kremete tekstur og deilige smak. Men noen ganger kan det være givende å prøve noe litt annerledes. Dagens tema er «annerledes ostekake». Dette kan referere til en ostekake med unike smaker, en annen måte å lage det på, eller til og med en annen presentasjon. Så, la oss dykke rett inn og definere hva en «annerledes ostekake» er og hvilke spennende variasjoner som finnes der ute.
Start med grunnlaget – bunnen av ostekaka. Den tradisjonelle kjeksbunnen kan byttes ut med en sjokoladebunn, noebake browniebunn eller en havrebunn. Dette kan gi søtheten til bunnen et nytt nivå som komplementerer ostekremen. En annen vri kan være å bruke et ostekakestang-format i stedet for et tradisjonelt ostekakeformat.
Når det gjelder smak, kan du være så kreativ som du vil. Tradisjonelle smaker som vanilje og sitron kan byttes ut med mer eksotiske valg som mango, pasjonsfrukt, bringebær eller til og med matcha. Du kan også prøve deg med krydder som kardemomme, ingefær eller kanel for å gi den en annerledes vri. Elementer av sprøtt, bittert, salt eller søtt kan tilsettes ostekremen for å gi en balansert smaksprofil.
En annen «annerledes ostekake»-ide kan være å bruke ulike typer ost istedenfor tradisjonell kremost. Prøv å bruke ricotta, mascarpone eller til og med blåost for en kraftigere smak. Du kan også kombinere flere typer ost for å skape en kompleks profil.
Til slutt, presentasjon er alt. En «annerledes ostekake» kan være et mesterverk i moderne matkunst hvis du legger litt ekstra innsats i presentasjonen. Kanskje du vil skape et geometrisk mønster med bær på toppen, eller kanskje du vil servere ostekaka i individuelle porsjoner med vakre dekorasjoner. Mulighetene er uendelige.
Å prøve en «annerledes ostekake» vil gi deg nye inntrykk av denne elskede desserten. Enten det er en annerledes smak, en annen type ost, eller en unik presentasjon, vil disse forskjellene definitivt tilføre noe spesielt til ostekakopplevelsen din. Så, neste gang du vil lage ostekake, hvorfor ikke prøve noe litt annerledes?.