Sjokoladekake med god samvittighet

Ingredienser:
3 egg 2 dl Sukrin 1 dl hvetemel ½ dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel) ½ ts bakepulver ½ dl kakaopulver 2 ts vaniljesukker ¼ ts salt 3 dl (1 beger) Kesam Mager revet skall av 1 stk. appelsin eller lime (valgfritt) 50 gr valnøtter hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader. Visp egg og Sukrin til luftig eggedosis. Bland mel med Hi-maize, bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen. Rør inn Kesam, og evt. revet skall og hakkede nøtter. Hell røren i en smurt rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og stek kaken i ca. 40 minutter. Kaken smaker best avkjølt, gjerne dagen etter. Dryss gjerne SukrinMelis over kaken før servering. Tips: Server sjokoladekaken med halvblandet vispet krem blandet med Kesam til. Herlig kalorilett krem for kremelskere!

Kommentarer:
Nydelig kake med kakao, appelsinskall og nøtter.

Mer om Sjokoladekake med god samvittighet

Sjokoladekake er kjent for å være en syndig nytelse som vi ofte forbinder med høyt sukkerinnhold og fet mat. Men visste du at det er fullt mulig å lage en deilig sjokoladekake med god samvittighet? Her er noen helt nye opplysninger for deg som elsker kaker, men også bryr seg om helsen.

En måte å lage en sunnere versjon av sjokoladekake på, er å bruke naturlige søtningsmidler istedenfor sukker. Honning kan være et godt alternativ, ikke bare fordi det er naturlig, men også fordi det gir kaken en unik, smakfull kvalitet. En annen mulighet er å bruke dadler, som inneholder en høy andel fiber og næringsstoffer. Dette gjør kaken mindre kaloririk og mer mettende.

Videre, mange bruker raffinert hvitt mel når de baker kaker, men dette er ikke det sunneste alternativet. I stedet kan du prøve å bruke et mer næringsrikt alternativ, som for eksempel mandelmel eller havremel. Disse melsortene inneholder en god mengde fiber, og de gir kaken en rikere smak og tekstur.

Når det gjelder sjokolade, er det alltid best å gå for mørk sjokolade. Mørk sjokolade inneholder mindre sukker, og er full av antioksidanter. Noen studier tyder også på at mørk sjokolade kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer. I tillegg til å smake fantastisk, legger mørk sjokolade også til en rik, dyp sjokoladesmak som virkelig gjør kaken til en nytelse.

Men hva med toppingen? En god sjokoladekake fortjener en fantastisk topping. For en sunnere variant, kan du prøve å lage en glasur av gresk yoghurt blandet med litt honning og kakaopulver. Dette gir en deilig, kremet topping som er både søt og litt syrlig, og som perfekt balanserer sjokoladesmaken i kaken.

Til syvende og sist, når det kommer til baking, er nøkkelen til god samvittighet moderering. Selv en sunnere sjokoladekake bør nytes i moderasjon. Det er også viktig å huske at helsen handler om mer enn bare hva du spiser. Fysisk aktivitet, mental velvære og sosiale relasjoner er alle viktige deler av et sunt liv. Derfor, nyt den deilige sjokoladekaken din med god samvittighet, og husk at det er helt greit å ha det litt søtt i livet!.

Legg igjen en kommentar