Ingredienser

Kraft:
3 kg småabbor og bein
4 l vann
1 løk
2 gulrøtter
50 g persille- eller sellerirot
1/2 purre
2 laurbærblad
10 pepperkorn
1 ss salt
saft av 1 sitron
Jevning:
120 g margarin
160 g hvetemel
Garnityr:
1/2 kg renskåret abborfilet
400 g gulrøtter
400 g persille- eller sellerirot
400 g purre
3 dl fløte
1 dl kraft fra sylteagurk
rømme

Tilberedning

Vask fisk og bein. Ha disse i en stor kjele og hell over kaldt vann til alt er godt dekket.

Vask og rens grønnsakene. Kutt disse i terninger på 2-3 cm.

Kok opp fisk og bein. Skum av. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt koke forsiktig i 30 minutter. Sil av og sett kraften til side mens du forbereder resten.

Lag jevning av smør og mel. Spe med varm fiskekraft og la suppen koke i minst 15 minutter.

Kutt grønnsakene i passende terninger og kok dem møre i lettsaltet vann.

Kok deretter fiskefiletene i grønnsakvannet.

Tilsett kraft fra sylteagurken til suppen samt fløte. Ha i grønnsakene og smak til med salt

Rømmen og de kokte fiskefiletene har du direkte i tallerkenen ved servering.

Om du har gressløk for hånden, så strø denne finhakket over hver tallerken til slutt.