1/2 liter vann
1/2 slangeagurk (ca. 200 g)
1 hønsebuljongterning
1/2 dl skummet melk
1 ss hvetemel
125 g ferdig kokt/stekt kyllingkjøtt i terninger
1 ts kjørvel
salt
pepper
1 eggeplomme
persille, hakket
Kok opp halvparten av vannet. Skjær 2/3 av agurken i små terninger, og kok dem i vannet til de er myke, 7-8 min. Kjør suppen jevn med hurtigmikser eller i food processor. Hell suppen tilbake i kjelen, tilsett resten av vannet og smuldret buljongterning. Kok opp. Rist sammen melk og mel, og rør det inn i suppen. Kok 5 min., tilsett kyllingkjøttet, og smak til med kjørvel, salt og pepper. Ta kjelen av platen, og rør inn en eggeplomme. Skjær resten av agurken i tynne skiver, og ha dem i suppen. Dryss persille over, og server grovbrød til.