Paideig:
5dl mel
2 ss Sukrin
1 ts salt eplepai
2oo g smør (gjerne usaltet)
5-6 spiseskjeer kaldt vann
Ha mel, Sukrin og salt i en bolle. Smuldre inn smøret til deigen får en grov konsistens. Rør inn 5 skjeer vann, så deigen blir fuktig. Hvis deigen ser tørr ut, ha i den siste skjeen med vann.
Kna deigen 3 ganger med litt mel. Del deigen i to og trykk hver del ut på 20cm store tallerkener. Ha plastfolie over, og la deigen stå i kjøleskapet i minst en time (kan gjerne stå lenger).
Fyll:
6 epler
1 dl Sukrin
Saft av 1 friskpresset sitron
1/2 ts muskat (valgfritt)
1/2 ts kanel
1 ts maisennamel
2 ts smør
50 g rosiner (valgfritt)
Forbered eplene mens paideigen forstekes ved 200 grader (5-10 min).
Kutt opp 6 epler i tynne skiver. Ha skivene i en bolle og hell over saften fra en frisk-presset sitron.
Rør sammen Sukrin, muskat, kanel og maisenna i en bolle og strø det over eplene mens du rører.
Til slutt:
Legg eplene på den ene deigen, og tilsett smøret. Sett så på topp-deigen.
Stek den i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Paien er ferdig når deigen har blitt gyldenbrun og eplene koker.