Ingredienser
2 dl melk 1 ss maisennamel 1 dl lettfløte 2 eggeplommer 2 ss tørr sennep 1 dl hvitvinseddik 1 ss sukker salt
Tilberedning
Kok opp melken. Rør ut maisennamel i fløten. Rør det i melken og la det tykne ved svak varme under omrøring. Pisk eggeplommer og sennep sammen og tilsett det i melken. Tilsett eddik, sukker og salt. La det tykne i 30 sekunder mens du rører godt hele tiden. Sausen passer godt til fisk eller varm lettrøkt skinke.

Mer om Amerikansk sennepssaus

Amerikansk sennepssaus er en populær ingrediens og tilbehør i det amerikanske kjøkkenet. Den er kjent for sin karakteristiske lysegule farge og sin rike, krydrede og litt syrlige smak. For mange er det umulig å forestille seg en grillfest, en baseballkamp, eller en piknik uten denne ikoniske sausen.

Den amerikanske sennepssausen har en interessant historie. De tidligste variantene av sausen kom til Amerika med europeiske innvandrere på 1800-tallet, men det var ikke før 1904 at sausen fikk sin storhetstid. Under verdensutstillingen i St. Louis det året ble amerikansk sennepssaus først presentert for et stort publikum. Her kombinerte Richard Hellman, en selger fra New York, oppskriften fra sin tyske bestefar med amerikansk produksjonteknikk for å skape en ny vri på en gammel klassiker. Den ble raskt populær og er i dag kjent og elsket over hele verden.

Amerikansk sennepssaus er mildere enn mange av sine europeiske motstykker. Dette skyldes at den vanligvis er laget med hvit sennepsfrø, som er mindre skarp enn brun eller svart sennep. Dessuten er tilsetningen av eddik, vann, salt og gurkemeie, som gir sausen sin karakteristiske gule farge og en unik smak. Sennepssaus kombineres ofte med andre ingredienser til deilige retter som hamburgere, pølser, og grillet kjøtt.

En annen faktor som har bidratt til populariteten til amerikansk sennepssaus, er dens helsefordeler. Sennep er kjent for å være rik på antioksidanter og næringsstoffer, som vitaminer, mineraler, og fiber. Amerikansk sennep kan dermed være en sunn del av kostholdet. Selv om den ikke bør konsumeres i store mengder på grunn av natriuminnholdet, gir moderat forbruk av sennepssaus et velbalansert kosttilskudd.

Til slutt er det verdt å nevne den økende populariteten til gourmet varianter av amerikansk sennepssaus. Disse gir en ny vri på den klassiske sausen ved å tilføre unike flavour-kombinasjoner og spennende ingredienser, for å passe til ulike måltider og smakspreferanser. Enten du foretrekker den originale varianten eller krever noe litt mer eventyrlystent, er amerikansk sennepssaus et flott tillegg til ethvert måltid.