Ingredienser:
BUNN: 1 dl finhakkede, steinfrie svisker 4 ss appelsinsaft 225 g mørk sjokolade 115 g smør 3 eggeplommer 1 dl sukker 35 g hvetemel eller maisenna 100 g ristede og hakkede pecannøtter 3 eggehviter 1 dl sukker GLASUR OG PYNT 225 g mørk sjokolade 115 g smør 1 ss lys sirup 50 g ristede og hakkede pecannøtter 16 hele pecannøtter

Fremgangsmåte:
La svisker og appelsinsaft trekke i 1/2 time. Smelt smør og smelt sjokoladen i dette. Pisk eggedosis av egg og 1 dl sukker. Rør sjokoladeblandingen i. Tilsett mel, nøtter, svisker og appelsinsaft. Pisk eggehvitene meget stive. Dryss i 1 dl sukker og pisk videre røren er glatt. Bland først 1/3 i kakedeigen og vend deretter resten forsiktig i. Legg bakepapir i bunnen av en ca 22 cm springform. Smør papiret og sidene av formen. Hell røren i. Stekes ved 190 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kaken og trykk den jevn, for den vil synke i midten. Vend kaken på en rist og fjern bakepapiret i bunnen. GLASUR: Smelt sjokolade, smør og sirup i vannbad. Avkjøl til glasuren er så tykk at den kan smøres på kaken. Legg først på et tynt lag, la dette stivne, og smør deretter på resten. Pynt med hakkede nøtter rundt kanten av kaken og de hele nøttene oppå.

Mer om Amerikansk sjokoladekake

Amerikansk sjokoladekake, kjent som «American Chocolate Cake» på engelsk, har lenge vært favoritten i hjemmene til mange nordmenn. Det har etterhvert blitt synonymt med fuktig og dekadent sjokoladekake. Selv om det er kjent som en typisk amerikansk oppskrift, har denne populasjonsrike nasjonen gitt sin unike tvist på denne internasjonale delikatessen.

Amerikansk sjokoladekake skiller seg fra andre typer sjokoladekake på flere måter. For det første er den vanligvis laget med smeltet mørk sjokolade, i stedet for kakaopulver, for å gi en rik og dyp smak. Noen oppskrifter inkluderer også halv-søte sjokoladebiter eller sjokoladesaus. I tillegg er amerikansk sjokoladekake ofte laget med melk eller fløte, som gir den en luftig og fuktig tekstur.

En annen ting som gjør den amerikanske sjokoladekaken unik er dets bruk av tåkeblanding. Tåkeblanding er et tradisjonelt triks som amerikanerne har brukt siden 1900-tallet for å holde kaken fuktig. Kaken er dynket i en sukkerlake, eller «tåke», før den stekes. Dette gir kaken en saftig kjerne, selv når den er fullstekt. Hvis du har smakt amerikansk sjokoladekake før og lurt på hvorfor den er så fuktig og smakfull, nå vet du svaret.

Noen versjoner av amerikansk sjokoladekake inkluderer også tilsetninger eller variasjoner i oppskriften til å gi den en spennende vri. For eksempel, kan noen oppskrifter inkludere kaffe i blandingen for å forsterke sjokoladesmaken, eller rødbeter for å gi en naturlig sødme. Andre varianter kan inkludere tillegg av nøtter, kremfyll eller forskjellige typer sjokolade for å skape en mer kompleks smaksprofil.

Mens amerikansk sjokoladekake kan være litt mer tidkrevende å tilberede enn standard sjokoladekake, er det definitivt verdt innsatsen. Med sin dype sjokoladesmak, luftige tekstur og smakfulle gjennomtrengning fra tåkemiksen, er det ingen overraskelse at denne kaken har vunnet hjertene til sjokoladeelskere over hele verden.

Om du skal feire en spesiell anledning, eller bare er på utkikk etter en ekstra søt godbit, er amerikansk sjokoladekake definitivt verdt en prøve. Det er en unik og deilig delikatesse som tilbyr en overveldende smaksopplevelse med hver bit.